Adio investiții în Aeroportului Internațional Chișinău!? Așa-zisul investitor amenință cu procese

shadow
Joi, 09.01.2020 17:05   1255
Andrey Goncharenko, noul beneficiar final al companiei cipriote care controlează Aeroportul Internațional Chișinău amenință cu sistarea investițiilor și cu procese în instanțele internaționale.

Astfel Avia Invest SRL, care administrează Aeroportul Internațional Chișinău a emis un comunicat de presă cu o serie de precizări în legătură cu informațiile apărute, în ultimul timp, în presă, care îl vizează pe Andrey Goncharenko, noul beneficiar al firmei cipriote Komaksavia Airport Invest Ltd, deținător al 95% din acțiunile capitalul Avia Invest SRL

Acesta susține că "informațiile apărute, în ultima perioadă, în presa din Republica Moldova, precum că aș avea probleme cu justiția din Federația Rusă nu au nici un temei", iar în prezent se află în Moscova.

Cât despre investiţiile promise în Aeroportul Internațional Chișinău, el spune că inclusiv şi cele din surse personale "vor fi făcute numai în condițiile unui climat investițional favorabil și având suportul Guvernului Republicii Moldova".

Advertisement

"Chiar din primăvara acestui an intenționez să încep transformările Aeroportului Internațional Chișinău într-un hub aerian transnațional important în regiune. În primul rând va fi construit un Terminal ultramodern, fapt care va conduce la crearea câtorva mii de locuri de muncă pentru cetățenii moldoveni", se arată în comunicat.

În acelaşi timp, Goncharenko se arată îngrijorat "de atacurile continue ale oficialilor" şi ameninţă că orice acțiuni ale oficialilor, care contravin deciziilor judecătorești, "vor avea urmări juridice și vor fi atacate în instanțele internaționale."

"Dispun de mijloace suficiente pentru a angaja companii juridice cunoscute pe plan internațional. Nu am nici un dubiu cu privire la legitimitatea acordului și la prezența unor argumente juridice serioase într-un litigiu juridic de nivel mondial", afirmă afaceristul.

Aminitim că, pe 23 decembrie 2019, s-a anunţat că afaceristul rus Andrey Goncharenko a devenit, oficial, beneficiar al companiei Komaksavia Airport Invest Ltd din Cipru, care deține din 2016 - 95% din Avia Invest SRL.

Ulterior, acesta a anunţat un plan de investiții de 200 de milioane de euro, care ar urma să fie alocate din surse private.

O anchetă Rise Moldova a scos la iveală, însă, conexiunile noului beneficiar al Aeroportului Chișinău cu fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc și afaceri din Moldova.Oportunitati