Criza de pe piața asigurărilor: Mai multe companii sunt subcapitalizate

shadow
Sâmbătă, 04.01.2020 10:16   1704
Situația de pe piața asigurărilor din Republica Moldova, în special pe segmentul asigurărilor de răspundere civilă ”Carte Verde”, rămâne tensionată și țara noastră riscă să fie exclusă.

Republica Moldova se confruntă cu un deficit de încredere în cooperarea cu sistemul „Carte Verde”, motiv pentru care este în proces de monitorizare pe durata ultimilor 3 ani, a anunțat Valeriu Chițan, președintele Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), în cadrul unei ședințe speciale convocate de prim-ministrul Ion Chicu.

Companiile de asigurări nu au suficient capital

Potrivit lui Chițan, "deficitul de încredere provine de la faptul că multe companii moldovenești de asigurări, emitente de „Carte Verde”, sunt subcapitalizate și înregistrează rețineri și restanțe la plăți pentru evenimente asigurate", se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Şefi de la CNPF a spus că, în perioada următoare, va avea loc ședința comitetului de monitorizare a sistemului „Carte Verde”, care va pregăti un raport pentru conducerea sistemului și acest raport va stabili dacă Moldova va păstra dreptul de emitere a certificatelor „Carte Verde”.

În prezent pe piața asigurărilor activează 13 operatori, dintre care 8 au dreptul de a emite „Carte Verde”.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Sistemul bancar și asigurările   Transport și turism  

Advertisement

Oportunitati