Transgaz din România amână pentru 2021 finalizarea interconexiunii gaziere cu Moldova

shadow
Luni, 13.01.2020 06:10   4067
Compania Transgaz a modificat termenul de construcție și dare în exploatarea a infrastructurii gaziere necesare pe teritoriul României pentru asigurarea cu gaze naturale a Republicii Moldova prin conducta de interconexiune Iași-Ungheni-Chișinău.

Astfel dacă anterior termenul indicat era finele anului 2019, acum este anul 2021, arată Planul de dezvoltare a Sistemului Național de Transport gaze naturale din România pentru perioada 2019-2028 elaborat de Transgaz și aprobat de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Citiți și:

Ministrul Dănuț Andrușcă: Un prim pas spre înfăptuirea Unirii dintre România și Republica Moldova

În document la capitolul "Dezvoltări ale SNT în zona de Nord – Est a României în scopul îmbunătățirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei precum și a asigurării capacităților de transport spre/dinspre Republica Moldova" este specificat că deși costul unor lucrări s-a modificat, valoarea totală estimată anterior la 174,25 milioane de euro a rămas neschimbată. 

Potrivit documentului în anii 2013-2018, au fost realizate lucrări de 2,18 milioane de euro, iar în 2019 urmau a fi efectuate lucrări de circa 24,29 milioane de euro.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Construcții și imobiliare   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati