Compania ce tergiversează lucrările de construcție a drumului Chișinău-Ungheni-Sculeni

shadow
Duminică, 15.12.2019 12:00   1703
Compania azeră Evrascon așa-și nu a finalizat lucrările de construcție la segmentul Vatra-Strășeni de 18 kilometri din drumul național R1: Chișinău - Ungheni - Sculeni. Cu toate acestea, Guvernul nu a reziliat contractul.

Mai mult! Guvernul a anunțat un nou termen pentru darea în exploatare (august 2020), chiar dacă compania Evrascon (Euro-Asian Construction Corporation) din Azerbaijan se angajase, în primăvara anului 2014, să execute lucrările în decurs de 24 de luni.

Citiți și:

Evrascon: Datorii de milioane și legături cu conducerea Azerbaidjanului  

În prezent, lucrările sunt realizate în proporție de 60% și a mai rămas de reparat tronsonul Strășeni-Vatra, anunță Guvernul după vizita pe șantier a premierului Ion Chicu.

Impedimente în realizarea lucrărilor

Şeful Executivului s-a interesat cum decurge reconstrucția drumului și dacă sunt respectate toate normele de calitate. Reprezentantul companiei constructoare l-a asigurat pe premier de calitatea lucrărilor și a menționat că drumul reabilitat va fi dat în exploatare la finele lunii august 2020 și au invocat unele impedimente la efectuarea lucrărilor.

Astfel, din cauza mlaștinii din regiunea orașului Strășeni, au apărut probleme la executarea terasamentului și necesita timp suplimentar. În plus, din cauza problemelor financiare, periodic pe șantiere au loc greve ale angajaților.

Două luni în urmă directorul general al Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), Gheorghe Curmei a anunțat că Evrascon, care execută lucrările pe sectoarele Vatra – Strășeni și Bahmut – Ungheni și care a admis întârzieri de circa trei ani, a dat asigurări că sectoarele vor fi date în exploatare până la sfârșitul anului 2019.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Construcții și imobiliare  

Advertisement

Oportunitati