Companiile şi conexiunile noului director al Autorităţii Aeronautice Civile

shadow
Sâmbătă, 14.12.2019 07:28   1573
Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) are un nou director. Funcția va fi ocupată de Eugeniu Coștei. Un ordin în acest sens a fost semnat vineri, 13 decembrie, de ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi.

Noul director a fost selectat în cadrul unui concurs, anunțat şi desfăşurat de Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Potrivit AAC, Eugeniu Coștei (44 de ani) are o vastă experiență profesională în domeniul aviației civile. În calitate de expert în legislația aeriană, a participat în Proiectul TCB a Organizației Aviației Civile Internaționale (OACI) în Kazakhstan.

"De asemenea, a absolvit cu succes mai multe cursuri pe langă Singapore Aviation Academy, JAA Training Organisation, ICAO și are o vastă experiență profesională în domeniul aviației civile, deținând anterior funcția de director Euro Aviation Consulting Team LTD, director la Tandem Aero SRL și director adjunct la MoldATSA, în perioada 2008-2009", potrivit AAC.

Coștei a mai activat în cadrul AAC, deținând consecutiv funcția de specialist principal Direcția relații externe, șef Direcția relații internaționale și consilier al directorului AAC.

Advertisement

Deşi CAA anunţă că Eugeniu Coştei nu mai este director la Euro Aviation Consulting Team LTD din Marea Britanie, datele din registrul britanic arată că el este în continuare manager şi proprietar al acestei companii.

Această firmă a fost fondată în 2011 de un alt fost director al Administraţiei de Stat a Aviaţiei Civile, Valentin Vizant (2005-2008), şi care în 2014 a cedat-o lui Eugeniu Coştei. Menţionăm că Vizant este naşul de cununie al democratului Sergiu Sârbu.

Martie 2019, Abu Dhabi: Valentin Vizant, Dr K. Padhakrishnan de la Indian Space Research Organization si Eugeniu Coştei, iasc.aero

În plus, Eugeniu Coştei este membru al Asociaţiei Obşteşti „Global Aviation Forum” (GAF), unde face echipă atât cu Alexei Rogov, Observator Național din partea Republicii Moldova la Comisia de Navigație Aeriană, cât şi cu omul de afaceri Ion Vînaga, care este asociat la câteva companii şi afacerişti din Rusia.

Totodată, el mai deţine şi o cotă de 30% în firma Promtemcom SRL (comerţ cu ridicata al îmbrăcămintei şi încălţămintei), unde este asociat cu Igor Ivanov.

Menţionăm că, de la începutul lunii septembrie și până în prezent, funcția de director interimar al AAC a fost ocupată de Alexandru Fiti.Oportunitati