Câte miliarde ar putea fi recuperate de la Victoriabank și fostul guvernator

shadow
Vineri, 13.12.2019 20:18   2638
Procurorii anticorupție au desfășurat pe, 12 decembrie 2019, noi percheziții în dosarul devalizării sistemului bancar. În joc sunt câteva miliarde de lei, dispărute acum cinci ani.

Perchezițiile au vizat 9 locații, la domiciliile persoanelor vizate – persoane care în trecut au fost factori de decizie la Victoriabank, precum și la un fost Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

Dorin Drăguțanu și 2,2 miliarde lei de la Victoriabank

Dintre acestea, 8 persoane au fost recunoscute ca bănuite de escrocherie în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat, precum și de spălare de bani în interesul aceluiași grup, în proporții deosebit de mari.

În rezultatul perchezițiilor, oamenii legii au ridicat mijloace tehnice, înscrisuri, documente relevante cauzei, precum și mijloace bănești, potrivit Procuraturii Anticorupție.

E vorba, în primul rând, de Dorin Drăguțanu - guvernator al BNM în perioada noiembrie 2009 - aprilie 2016, dar și de conducerea Victoriabank, în frunte cu Natalia Politov-Cangaș și Corneliu Ghimpu.

„Pot confirma că au fost efectuate percheziții și au fost audiate persoane. Pot să vă mai spun că perchezițiile au avut loc în legătură cu o fază destul de importantă din furtul miliardului și vizează recuperarea unor sume, în valoare de aproximativ 2 miliarde 200 de milioane de lei”, a declarat pentru Ziarul de Gardă procurorul Octavian Iachimovschi, șeful grupului de urmărire penală din dosarul penal privind frauda bancară.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati