Gas Natural Fenosa în Moldova a devenit Premier Energy

shadow
Joi, 12.12.2019 14:02   4008
Cele două întreprinderi energetice, de furnizare și distribuție a energiei electrice, Î.C.S. Gas Natural Fenosa Furnizare Energie SRL și Î.C.S. Red Union Union Fenosa S.A., își schimbă denumirile și imaginea cu noile mărci, „Premier Energy” și „Premier Energy Distribution”.

Potrivit administrației, această transformare, axată pe modernizare și inovare, semnifică o nouă etapă în istoria companiilor: o etapă de provocări și oportunități, de consolidare și creștere.

Ea vine după ce la finele lunii iulie, cele două companii au fost preluate de un vehicul investițional din Cipru, creat de fondurile de investiții EMMA Capital din Cehia și Duet Private Equity din Marea Britanie, dar și de un om de afaceri din Danemarca.

Noua marcă este proiectată spre viitor și axată pe inovație

Noua marcă este una internațională, proiectată spre viitor și axată pe inovație, accesibilitate, energie curată și bunăstare pentru oameni. Lansarea noii mărci scoate în evidență viziunea noilor acționari ale celor două întreprinderi cu capital străin din Moldova privind dezvoltarea în continuare a serviciilor prestate în domeniile de distribuție și furnizare a energiei electrice.

Astfel Premier Energy este o marcă nouă pentru țara noastră, dar în același timp este o marcă cunoscută în România, unde reprezentă o companie importantă de distribuție și furnizare a gazului natural.

„Conștientizăm că lumea este în permanentă schimbare. Piețele, tehnologiile și în special persoanele evoluează. Este obligația noastră să ne aliniem și să ne adaptăm noilor cerințe, respectând experiența internațională și locală acumulată în ultimii 20 de ani.

Advertisement

Cu Premier Energy vom continua să fim o marcă internațională și ne vom asuma angajamente noi pentru a fi mai aproape de clienții noștri, atunci și acolo unde au nevoie, și pentru a le oferi soluții simple, accesibile și respectuoase cu mediul înconjurător”, a declarat Jose Luis Gomez Pascual, country manager Premier Energy în Moldova.

Investitori fericiți de achiziție

Reprezentanții acționarilor se arată fericiți de achiziție și promit noi investiții în modernizarea și dezvoltarea întreprinderilor. 

"Suntem bucuroși că am ajuns să fim proprietarii uneia dintre cele mai mari companii din Moldova", a declarat Pavel Zuna, Manager Relații Externe Chief Investment Officer și partner la Emma Kapital (în imagine).

Boris Salas, de la Duet Private Equity a fost mai direct. "Suntem fericiți că am preluat această companie, pentru că este cea mai puternică de pe piață și este foarte bine gestionată. Din acest punct de vedere este evident că investițiile pe care le-am făcut și le vom face vor fi recuperate", a declarat Salas.

Totodată Salas (în imagine) a apreciat mediul investițional din Republica Moldova, care ar fi unul extrem de favorabil pentru investitorii străini.

Viziunea acționarilor, combinată cu experiența echipei locale, are obiectivul de a implementa strategii inovatoare, proiecte de eficiență energetică și energie renovabilă cu posibilitatea extinderii activităților sale pe piața liberalizată.

„Avem deja un nume pe piața locală. Suntem recunoscuți ca o companie apropiată de oameni, cu angajamente față de consumatori. Continuam să îmbunătățim procesele și să implementăm tehnologii care vor satisface necesitățile clienților noștri. Vom fi mai accesibili și cu mai mult interes pentru energia curată,” a spus în concluzie Jose Luis Gomez Pascual, country managerul companiei.

Pe parcursul ultimilor 20 de ani de activitate, întreprinderile energetice, de furnizare și distribuție a energiei electrice au investit peste 287 de milioane de euro în renovarea și modernizarea rețelelor electrice, prin implementarea celor mai bune practici și standarde europene de gestiune și îmbunătățire a calității serviciilor pentru cei peste 900 de mii de consumatori din centrul și sudul țării.Oportunitati