Darea în exploatare a Arenei Chișinău se amână pentru luna aprilie 2020

shadow
Sâmbătă, 07.12.2019 06:38   739
Complexul Arena Chișinău urmează a fi dat în exploatare la sfârșitul lunii aprilie 2020, anunță serviciul de presă al Guvernului, după ce premierul Ion Chicu a mers într-o vizită de inspecție la șantier.

„Acest obiect are o valoare enormă pentru dezvoltarea sportului, dar și a multor activități culturale în Republica Moldova. Este un exemplu de calitate în organizarea și realizarea lucrărilor. În mai puțin de un an, companiile implicate au reușit, pe teren gol, să dezvolte un complex sportiv care este finalizat în proporție de 98%”, a menționat Ion Chicu.

În prezent, se fac pregătiri pentru testarea infrastructurii și echipamentelor care asigură funcționalitatea complexului sportiv. A fost discutat și subiectul construcției unui drum de ocolire, care urmează a fi executat până la sfârșitul lunii aprilie 2020.

Complexul sportiv Arena Chișinău este ridicat pe o suprafață de 10 hectare și va dispune de o arenă polivalentă, sală mică pentru competiții, club de tenis, bazin olimpic, Aqua Park, o piscină deschisă pe timp de vară - care iarna se va transforma în patinoar, dar și de o parcare modernă.

Advertisement

Lucrările de construcție sunt efectuate de o companie din Turcia, în baza parteneriatului public-privat, investiția fiind estimată la circa 45 milioane euro.

Anterior se vorbea că darea în exploatare va fi pe 14 octombrie 2019, iar apoi s-a amânat pentru decembrie 2019, iar acum pentru finele lunii aprilie 2020.

Amintim că Guvernul a creat în iulie 2018 prin intermediul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării compania Arena Națională SRL, care este partenerul public al turcilor de la Summa în parteneriatul public-privat cu privire la proiectarea și construcția arenei polivalente de interes național Arena Chișinău.

Arena Chișinău SRL are un capital de 621 milioane lei, iar administrator al acesteia de la fondare - iulie 2018 și până în septembrie 2019, a fost Radu Lupan, membru al organizației Tineretul Democrat și consilier în cadrul Cabinetului Președintelui Parlamentului Andrian Candu.

Obiectivul are o suprafață de 10 hectare, dar Guvernul Filip a mai alocat suplimentar proiectului circa 59 hectare pentru dezvoltarea infrastructurii amplasate pe teritoriul din extravilanul comunei Stăuceni, la intersecția străzilor Calea Orheiului și Bucovinei din categoria “D” în categoriile “R7”, “C4” și “C7”. Oportunitati