Percheziții la un milionar. Procurorii spun că ar fi parte la schemele de la Metalferos

shadow
Joi, 05.12.2019 09:17   4079
Procurorii anticorupție, de comun cu ofițerii CNA, au descins pe 4 decembrie 2019, la SA Metalferos și alte companii interpuse. Drept rezultat, 7 persoane au fost reținute pentru 72 de ore.

„Descinderile au avut loc în cadrul unei cauze penale, pe care urmărirea penală a fost pornită pe faptul pretinselor acțiuni ilicite ale factorilor de decizie din cadrul SA Metalferos și alte câteva companii afiliate în perioada anilor 2015 - 2019.”, se arată într-un comunicat al Procuraturii.

Cum 2,17 miliarde lei au ajuns pe conturile Metalferos

Procurorii susțin că persoanele implicate în săvârșirea infracțiunilor, urmăreau scopul realizării unei sustrageri continue a mijloacelor financiare ale Metalferos.

Printre acestea se numără milionarul Alexei Ţimbrovski, care a condus Metalferos timp de aproape cinci ani și care încasa doar ca salariu, circa un milion de lei, fiind unul dintre cei mai bine plătiți manageri ai unei companii cu capital majoritar de stat.

Potrivit procurorilor ei (Ţimbrovski împreună cu alte persoane) au elaborat și au implementat în acest sens o schemă infracțională bazată pe achiziționarea și comercializarea deșeurilor de metale feroase și neferoase, prin intermediul unor activități de intermediere fictivă, falsificând documentele de procurare și de livrare a metalelor feroase și neferoase, în scopul creșterii artificiale a prețului la cumpărare și micșorării artificiale a prețului la vânzare către intermediari, diferența fiind însușită de către membrii grupului criminal organizat.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Corupția  

Advertisement

Oportunitati