Rebranding la una dintre cele mai mari bănci

shadow
Marţi, 03.12.2019 10:57   1355
Victoriabank, a treia ca mărime bancă din Moldova și-a schimbat sigla și a adăugat un element nou, ce arată apartenența la Grupul Financiar Banca Transilvania, potrivit unui comunicat al instituției.

E vorba de steagul, cel mai nou element în siglă, care este o continuare a inițialei „V” din denumirea băncii. Schimbarea a fost prilejuită aniversării a 30 de ani de activitate a băncii.

"Aniversările sunt un prilej bun de a face totaluri, de a trasa noi obiective și de a da start unei noi etape și noi alegem să începem o nouă etapă într-o haină nouă, mai modernă”, susține Victor Țurcan, unul dintre fondatorii și acționarii instituției, și președinte al Consiliului de Administrație.

Totodată bancherul consideră că noul concept de brand este o schimbare naturală prin care trebuie să treacă banca, după preluarea de către Banca Transilvania.  

Victoriabank este a treia ca mărime instituție financiară din Moldova, iar în ultimii ani a fost implicată în mai multe scandaluri și operațiuni dubioase, pentru care timp de trei ani a fost sub administrarea Băncii Naționale a Moldovei.

Advertisement

În plus ea a fost mai mulți ani sub controlul fugarului Vladimir Plahotnic, apoi a lui Veaceslav Platon (condamnat la 25 de ani închisoare), iar acum 5 ani, potrivit raportului Kroll, Victoriabank a fost implicată și în schema ce a dus la dispariția unui miliard de dolari din sistemul bancar. 

Redresarea a venit după ce la începutul anului 2018, pachetul majoritar a fost preluat de vehiculul investițional VB Investment Holding BV (fondat de BERD și Banca Transilvania) din Olanda. În prezent acesta deține 72,19% din acțiuni.

Un pachet de 10,45% din acțiunile Victoriabank se află în proprietatea lu Victor Ţurcan, președintele Consiliului de Administrație, iar 8,07% - revin Valentinei Ţurcan.

Elena Artemenco deține un pachet de 4,94%, iar Galina Proidisvet - 1,58% de acțiuni, restul fiind pachete mai mici de 1%.Oportunitati