The Banker a desemnat Banca Anului 2019 din Republica Moldova

shadow
Luni, 02.12.2019 12:59   1400
Prestigioasa publicație dedicată industriei bancare The Banker a readus sectorul bancar din Republica Moldova în clasamentul celor mai bune bănci, după o pauză de peste 5 ani.

MAIB este unica bancă din țară inclusă în acest an în topul internațional al celor mai puternice bănci comerciale, fiind desemnată „Banca Anului” 2019 din Republica Moldova. 

Consiliul de jurați al The Banker a apreciat în mod deosebit că MAIB este “deschizătorul de drumuri al unui sector care evoluează pozitiv”.

De asemenea, au fost apreciate eforturile depuse de MAIB de a-și fortifica procedurile AML de combatere a spălării banilor prin implementarea unui sistem recunoscut la nivel internațional, astfel banca poziționându-se ca un lider de piață în aspecte de AML și conformitate.

Premiul este acordat și ca o recunoaștere internațională a realizărilor MAIB în direcția transformării digitale a băncii, iar în opinia The Banker “lansarea aplicației mobile MAIBank este o realizare remarcabilă”.

Advertisement

În general, jurații The Banker au pus accent deosebit pe eforturile de transformare digitală a băncilor din întreaga lume și maniera în care acestea se adaptează noii ere tehnologice.

“Revenirea MAIB în clasamentul The Banker este un succes în primul rând al sectorului bancar din Republica Moldova, iar Moldova Agroindbank se bucură să readucă prin performanțele instituționale înregistrate numele țării în topul celor mai competitive și puternice bănci comerciale la nivel internațional.

Aceasta consolidează și reconfirmă poziția MAIB de bancă lider, cu o dezvoltare dinamică, cu rol de formator de piață în sectorul bancar și cu o evoluție în ascensiune continuă, cu o strategie orientată spre client și cu accent pe digitalizare”, a declarat Serghei Cebotari, Președintele Comitetului de Conducere al Moldova Agroindbank. 

Premiul “The Banker” este cel de-al treilea premiu obținut în anul 2019 de Moldova Agroindbank din partea unei publicații internaționale, după revendicarea premiilor din partea revistelor „Global Finance” și „Global Banking & Finance Review”, care au reconfirmat excelența și stabilitatea MAIB.

În anul curent premiile The Banker au fost acordate băncilor din 138 de țări. La fel, au fost decernate șase premii regionale, premiul pentru cea mai bună bancă din lume, precum și două distincții pentru banking în comunitate și pentru incluziune socială.Oportunitati