O nouă demisie de la șefia Biroului Național al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova

shadow
Vineri, 29.11.2019 06:47   2052
Influența grupurilor de interese de pe piața asigurărilor din Moldova a luat o nouă turnură. La finele săptămânii trecute, Aurica Doina a fost demisă din funcția de Director Executiv al Biroului Național al Asiguratorilor de Autovehicule (BNAA) din Moldova.

Astfel ea a reușit să se mențină în această funcție mai puțin de un an, deși a fost aleasă pentru o perioadă de trei ani. Totodată, acest pas se pare că constituie o nouă etapă în fluctuația de cadre ce are loc în ultimii ani la instituția care îndeplinește prerogativele și atribuțiile de Birou Național al Republicii Moldova în Consiliul Birourilor Sistemului Internațional de Asigurare „Carte Verde”.

O demisie din motive necunoscute

Motivele acestei decizii rămân neelucidate. Or în nota informativă privind încetarea înainte de termen a împuternicirilor directorului executiv, semnată de directorii a cinci companii de asigurări (Moldcargo, Moldasig, Asterra Grup, Acord Grup și Auto-Siguranța), nu se aduce nici un argument.

Citiți și:

Anchetă: Sistemul Cartea Verde, fraudat cu ajutorul băncilor

Doar se face trimitere la pct.1 din art.42 al Statutului BNAA, care prevede că „Împuternicirile Directorului executiv pot fi încetate înainte de termen prin hotărîrea Adunării generale”.

În consecință, pe 22 noiembrie 2019, 7 din cei 9 membri titulari ai BNAA (Klassika Asigurări nu a votat pentru că i s-a suspendat licența, iar reprezentantul unei companii nu a participat la ședință) au votat pentru demiterea dnei Doina din această funcție. Interimatul funcției îl va asigura Pavel Cațer.

Dinu Gherasim, președintele Consiliului de Administrație al BNAA, a refuzat să discute la subiect, recomandându-ne să ne adresăm Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), sugerând astfel că la cele întâmplate ar fi contribuit și această instituție.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati