Şi-a majorat capitalul cu 6 milioane lei pentru a scăpa de procedura de redresare financiară

shadow
Miercuri, 27.11.2019 06:00   1425
În cadrul ședinței ordinare din 25 noiembrie 2019, Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a decis încetarea înainte de termen a procedurii de redresare financiară a companiei General Asigurări SA.

Autoritatea de supraveghere își argumentează decizia prin faptul că General Asigurări "a înregistrat o rată de solvabilitate de 140,80%, a obținut un capital propriu mai mare decât capitalul social și a eliminat deficitul de active admise să acopere rezervele tehnice".

Menționăm că la începutul lunii aprilie 2019, CNPF emitea o hotărâre (fără a o publica) privind inițierea unui plan de redresare financiară la General Asigurări pentru o perioadă de 9 luni.

Ca urmare a acestei măsuri, în vederea respectăriii parțiale a planului de redresare financiară a General Asigurări, acționarii companiei, au fost nevoiți să injecteze 6 milioane de lei în capitalul social al companiei "pentru a nu înregistra o rată de solvabilitate sub minimul prevăzut de lege". 

Pe 5 august 2019, autoritatea de supraveghere a înregistrat în Registrul de stat al valorilor mobiliare darea de seamă privind rezultatele emisiunii suplimentare de acțiuni de către General Asigurări în sumă de 6 milioane lei.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati