Un gigant german cu activități în Moldova se prăbușește

shadow
Vineri, 22.11.2019 05:51   8568
Gigantul german Leoni AG, producător de sisteme de cablare și panouri de bord auto în Europa, inclusiv în Republica Moldova se confruntă cu grave probleme.

Astfel, la Bursa de la Frankfurt acțiunile Leoni au scăzut de la începutul acestui an de 2,7 ori, de la circa 32 euro la începutul anului la mai puțin de 12 euro în ultimele zile. Este adevărat că în luna august 2019, prețul acțiunilor a scăzut chiar mai puțin de 9 euro, după care au revenit la un nivel de 12-13 euro.

Pierderi de 264 milioane euro în 9 luni

Evoluția de la Bursă se datorează rezultatelor înregistrate de grup în acest an. Astfel în 9 luni ale acestui an Leoni a generat pierderi de 264 milioane euro. În aceeași perioadă a anului trecut Leoni raporta un profit net de 108 milioane euro.

În același timp vânzările au constituit 3,66 miliarde euro, în scădere cu 5% față de perioada respectivă a anului trecut. 

"Rezultatul negativ se datorează, printre altele, volumelor mai reduse în ambele divizii, problemelor de performanță operațională în WSD (Wiring Systems Division), inflației salariale, în special în Europa de Est, precum și costurilor în creștere", explică într-un comunicat grupul Leoni.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Litigii comerciale   Piața muncii  

Advertisement

Oportunitati