Ministerul Finanțelor se laudă cu o decizie adoptată de Guvernul Sandu

shadow
Joi, 21.11.2019 14:09   1279
Ministerul Finanțelor anunță că Guvernul a alocat 484,1 milioane lei pentru acoperirea cheltuielilor de implementare a Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

Potrivit Ministerului Finanțelor aceasta s-a făcut "în legătură cu apelurile parvenite din partea autorităților publice locale privind neachitarea salariilor pentru luna octombrie".

Documentul publicat deja în Monitorul Oficial "prevede repartizarea a 484,1 milioane lei din alocațiile prevăzute în bugetul de stat pe anul 2019 autorităților publice locale de ambele niveluri pentru acoperirea parțială a cheltuielilor de implementare a Legii 270/2018 de către unitățile bugetare finanțate prin transferuri cu destinație specială, cât și prin alte transferuri curente cu destinație generală".

Advertisement

"Mijloacele alocate vor acoperi necesarul pentru achitarea salariilor pentru lunile octombrie și noiembrie curent. Ministerul Finanțelor va asigura în regim de urgență acțiunile privind introducerea în Sistemul Informațional al Ministerului Finanțelor a sumelor alocate pentru a face posibilă achitarea salariilor începând cu săptămâna viitoare", se arată în comunicatul Ministerului.

De notat că decizia despre care anunță Ministerul Finanțelor a fost adoptată inițial de Guvernul condus de Maia Sandu, pe 14 noiembrie 2019.

Peste câteva zile însă ea a fost anulată de noul guvern condus de Ion Chicu, în prima ședință. În aceeași ședință din 19 noiembrie, executivul a adoptat o decizie similară în locul celei adoptate de guvernul Maia Sandu.

Diferența dintre cele două documente este de câteva mii de lei.Oportunitati