Moldova Agroindbank extinde posibilitățile de dezvoltare a afacerilor prin programul Livada Moldovei

shadow
Miercuri, 20.11.2019 15:08   1415
Moldova Agroindbank anunță despre relansarea programului „Livada Moldovei”, semnând un contract în acest sens cu Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și Banca Europeană de Investiții (BEI).

Astfel, clienții MAIB care gestionează afaceri în domeniul horticol și sectoarele conexe pot beneficia de credite mai mult decât avantajoase pentru succesul afacerii lor din sursele programului. 

„Livada Moldovei” este un proiect finanțat de Banca Europeană de Investiții (BEI) și este destinat investițiilor în restructurarea și modernizarea întregului lanț valoric al ramurii horticole a Republicii Moldova: pomicultură, viticultură, legumicultură, oenologie, floricultură, arboricultură, arhitectură peisagistică, agroturism, apicultură.

Prin intermediul programului „Livada Moldovei”, clienții Moldova Agroindbank vor beneficia de multiple avantaje și gratuități pentru dezvoltarea afacerii, inclusiv:

  • Suma maximă de finanțare a proiectului investițional – până la 5.000.000 EURO (cinci milioane);
  • Suma maximă de finanțare a capitalului circulant – până la 600.000 EURO (șase sute mii);
  • Perioada maximă de creditare – până la 10 ani;
  • Perioada de grație – până la 4 ani;
  • Aplicarea cotei „zero” la TVA și accize;
  • Scutiri de taxe vamale la importul mărfurilor și serviciilor;
  • Scutiri de plată pentru procedurile vamale la importul mărfurilor și serviciilor etc.

Advertisement

„Relansarea programului “Livada Moldovei” ne permite să le oferim clienților Moldova Agroindbank încă o soluție financiară competitivă cu sprijinul partenerilor noștri internaționali - Banca Europeană de Investiții, pentru a asigura prosperitatea afacerilor locale și implicit dezvoltarea economică a țării.

Oferirea soluțiilor financiare destinate producătorilor autohtoni constituie unul dintre vectorii principali mereu supervizați de Moldova Agroindbank, pentru a susține clienții noștri și a contribui la dezvoltarea companiilor acasă, în Republica Moldova”, a subliniat Serghei Cebotari, Președintele Comitetului de Conducere al MAIB.

Prin intermediul programelor și liniilor internaționale de creditare Moldova Agroindbank oferă antreprenorilor din țara noastră diverse tipuri de finanțare pentru impulsionarea dezvoltării afacerilor și creșterea capacităților investiționale a IMM-urilor. 

Moldova Agroindbank este banca comercială nr. 1 în Republica Moldova, în topul clasamentelor performanței bancare, cu peste 1/3 cotă de piață la indicatori precum credite, depozite, active și profit net. Prin rețeaua sa vastă de 66 sucursale și 107 agenții banca deservește cca 1 000 000 de clienți atât persoane fizice, cât și IMM și corporații. MAIB are o pondere considerabilă în dezvoltarea sectorului real al economiei, prin portofoliul variat de produse și servicii bancare.Oportunitati