Şeful Agenției Proprietății Publice ar putea fi amendat

shadow
Marţi, 19.11.2019 10:55   1064
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a expediat în judecată pentru examinare o cauză contravenționale privind depășirea atribuțiilor de serviciu de către Directorul General al Agenției Proprietății Publice (APP), Eugeniu Moraru.

Potrivit Procuraturii, șeful de la APP și-ar fi depășit atribuțiile la aprobarea pe 20 septembrie 2019 a Regulamentului de desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției vacante de administrator al Întreprinderii de Stat pentru utilizarea spațiului aerian și deservirea traficului aerian MoldATSA”.

Or potrivit legii desfășurarea concursului pentru ocuparea acestei funcții îi revine Guvernului.

În consecință, procurorii PCCOCS, fiind sesizați, au întocmit o cauză contravențională pe numele acestuia, iar în rezultatul investigațiilor inițiate de către procurori, concursul a fost anulat.

Advertisement

În pofida acestui fapt, procurorii au remis cauza contravențională în instanță și au solicitat sancționarea conducerii Agenției, prin amendarea directorului cu 4.500 lei și prin aplicarea interdicției de a desfășura activitate cu funcții de răspundere în cadrul întreprinderilor, instituțiilor, organizațiilor de stat sau a administrației publice locale ori într-o subdiviziune a lor, pe un termen de un an.

Menționăm că Eugeniu Moraru a fost numit șef la APP în iulie 2019, după plecarea de acolo a lui Vladimir Baldovici. Anterior el a activat în cadrul poliției, dar și la o companie ce a fost implicată în scheme frauduloase, inclusiv în furtul miliardului.Oportunitati