Parteneriatul Estic: Experții media au modelat la Riga sprijinul viitor al donatorilor

shadow
Marţi, 19.11.2019 10:51   1460
În jur de 100 profesioniști media, donatori, funcționari UE și reprezentanți ai organizațiilor de dezvoltare mass-media s-au întâlnit în Riga, Letonia, în perioada 13-14 noiembrie, pentru “Conferința Media a Parteneriatului Estic 2019: Business și Durabilitate".

Conferința a fost o oportunitate de a discuta strategiile pentru a spori viabilitatea mass-mediei independente în țările Parteneriatului Estic (PaE) și a fost organizată de Comisia Europeană cu sprijinul Serviciului European pentru Acțiune Externă și Guvernul Letoniei.

Participanții au evidențiat provocările cu care se confruntă jurnaliștii din țările PaE (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, și Ucraina) și au prezentat exemple de instituții media independente care trec cu succes la modele de afaceri profitabile.

Advertisement

Digitalizarea, accesul mai bun la analiza de date și studierea audienței, strategiile de monetizare, diversificarea către noi platforme și servicii, și dezvoltarea abilităților de management a mass-media au fost printre soluțiile propuse în scopul consolidării capacităților mass-mediei independente din regiune.  Constatările și recomandările conferinței sunt concepute pentru a contribui la modelarea asistenței viitoare pentru mass-media în țările partenere din est.

Conferința din 2019 este o continuare a celei de-a 2-a Conferință Media a PaE, care a avut loc în 2017 și a identificat durabilitatea economică ca fiind o provocare cheie cu care se confruntă profesioniștii media din toată regiunea.Oportunitati