Cea mai premiată vinărie anunță vânzări în creștere cu 22%

shadow
Luni, 18.11.2019 05:16   1189
Purcari Wineries a înregistrat în primele nouă luni din 2019 vânzări nete în sumă de 138,6 milioane lei (RON), sau circa 29 milioane de euro, în creștere cu 22% față de perioada similară a anului precedent, principalele piețe de desfacere care au contribuit cel mai mult la creșterea în cifre absolute fiind România (+25%), Moldova (+18%) și China (+72%).

Creșteri de două cifre a vânzărilor s-au înregistrat și în Polonia, Ucraina și Belarus, respectiv 19%, 21% și 23%, conform unui comunicat remis Bursei de Valori București.

Ca și mix de produse, segmentul premium a continuat să înregistreze performanțe peste media pe întreg portofoliu, brandul Purcari înregistrând o creștere de 32% an la an, determinată în principal de continuarea dinamicii pozitive din România și China. Bardar, brand-ul premium în segmentul brandy, de asemenea a continuat pe o traiectorie de creștere accelerată, de 25% anual, potrivit raportului companiei.

“Continuăm strategia noastră de preumizare, cu o lansare foarte interesantă a Malbec de Purcari, dar și a lui Dominum Cervi, oferta noastră populară din gama premium de la Crama Ceptura”, a declarat Eugen Comendant, mananger la Purcari Wineries.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Agricultura și vinificația   Comerț extern și datoriile  

Advertisement

Oportunitati