Acţiunile familiei Voronin de la Fincombank au fost scoase din nou la vânzare

shadow
Joi, 14.11.2019 06:58   800

FinComBank a scos din nou la vânzare 36,15% din acțiunile noi emise ale instituției la același preț de 260,66 lei pe acțiune. Anterior acest pachet ar fi aparţinut lui Oleg Voronin şi familiei sale.

Potrivit băncii, cele 475.478 acțiuni ale băncii sunt scoase la vânzare ca pachet unic, printr-o licitație cu strigare la Bursa de Valori din Moldova, care va avea loc în perioada 12 noiembrie-11 decembrie 2019.

Cine poate cumpăra acţiunile

Valoarea lor totală va fi de 123,94 milioane de lei sau circa 7,1 milioane de dolari (6,4 milioane de euro). Preţul este de 2,6 ori mai mare decât cel nominal.

Acţiunile expuse spre vânzare pot fi achiziţionate de un singur cumpărător sau de un grup de persoane ce acţionează concertat (achizitor potenţial). În cazul achiziţionării unui numar de acţiuni, care la preţul nominal constituie 1% sau mai mult din capitalul social al Băncii, achizitorul potenţial, până la achiziţionarea respectivă, trebue să obţină aprobarea prealabilă a Băncii Naţionale a Moldovei, în condiţiile stabilite în art. 47 - 49 din Legea privind activitatea băncilor. 

Acţiunile au mai fost expuse la vânzare în perioada 23 octombrie - 5 noiembrie 2019, dar aşa-şi nu şi-au găsit cumpărător.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati