Ce caută procurorii la Moldovatransgaz și alte companii

shadow
Vineri, 08.11.2019 11:18   1679
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) efectuează percheziții la Moldovatransgaz, companie ce asigură transportul și tranzitul de gaze rusești în și prin Republica Moldova.

UPDATE.18.00 Totodată Poliția Republicii Moldova informează că ofițerii Inspectoratului Național de Investigații al IGP în comun cu procurorii PCCOCS efectuează percheziții atât la Moldovatransgaz, cât și la Șoldănești-gaz, Ialoveni-gaz, Bălți-gaz.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, e vorba de un dosar penal pornit câteva luni în urmă, pe faptul unor scheme de achiziții de către Moldovatransgaz și alte subsidiare ale Moldovagaz a contoarelor de măsurare a consumului de gaze de la Elisio SRL (proprietari Valentin și Elena Gusarenco).

Advertisement

Schemele ar fi funcționat ani de zile și de ele ar fi știut de exemplu fosta conducere a Moldovatrangaz în frunte cu Andrei Domașcan.

Deocamdată nu se știe care este statutul acestuia, dar și a altor persoane ce au fost la gestiunea Moldovatrangaz, Șoldănești-gaz, Ialoveni-gaz și Bălți-gaz până nu demult.

De notat că toate aceste companii au ca fondator întreprinderea moldo-rusă Moldovagaz.

Potrivit Procuraturii, valoarea prejudiciului cauzat companiei Moldovagaz și întreprinderile afiliate acesteia este de circa 20 milioane lei.Oportunitati