Ce caută procurorii la Moldovatransgaz şi alte companii

shadow
Vineri, 08.11.2019 11:18   901
Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) efectuează percheziții la Moldovatransgaz, companie ce asigură transportul şi tranzitul de gaze ruseşti în şi prin Republica Moldova.

UPDATE.18.00 Totodată Poliția Republicii Moldova informează că ofițerii Inspectoratului Național de Investigații al IGP în comun cu procurorii PCCOCS efectuează percheziții atât la Moldovatransgaz, cât şi la Șoldănești-gaz, Ialoveni-gaz, Bălți-gaz.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, e vorba de un dosar penal pornit câteva luni în urmă, pe faptul unor scheme de achiziţii de către Moldovatransgaz şi alte subsidiare ale Moldovagaz a contoarelor de măsurare a consumului de gaze de la Elisio SRL (proprietari Valentin şi Elena Gusarenco).

Advertisement

Schemele ar fi funcţionat ani de zile şi de ele ar fi ştiut de exemplu fosta conducere a Moldovatrangaz în frunte cu Andrei Domaşcan.

Deocamdată nu se ştie care este statutul acestuia, dar şi a altor persoane ce au fost la gestiunea Moldovatrangaz, Șoldănești-gaz, Ialoveni-gaz şi Bălți-gaz până nu demult.

De notat că toate aceste companii au ca fondator întreprinderea moldo-rusă Moldovagaz.

Potrivit Procuraturii, valoarea prejudiciului cauzat companiei Moldovagaz și întreprinderile afiliate acesteia este de circa 20 milioane lei.Oportunitati