Companii şi afaceri controlate de Plahotniuc puse sub sechestru. Conexiuni cu exavocatul lui Filat

shadow
Miercuri, 30.10.2019 08:44   4170
Procuratura Anticorupție aduce la cunoștință aplicarea sechestrului în valoare de 55,4 milioane de lei, în cadrul dosarelor de spălare de bani în proporții deosebit de mari în care figurează cetățeanul Vladimir Plahotniuc.

Astfel, în perioada desfășurării urmăririi penale au fost aplicare sechestre pe conturile bancare deținute de Vladimir Plahotniuc în Victoriabank - ce conțin mijloace bănesti, echivalentul a circa 15.275.000 lei.

La fel s-a pus secehstru pe 278.090 euro, deținute pe contul bancar pe numele unei persoane fizice în Victoriabank.

Sub sechestru a nimerit şi cota parte de 100% din capitalul social al firme BB-Dializă SRL, a cărei valoare constituie 31.826.322 lei.

Compania respectivă prestează servicii în condiţii de monopol pe piaţa moldovenească şi are ca fondator o firmă din Cipru, a cărui reprezentant legal era avocatul Igor Popa, care l-a apărat în instanţe pe premierul Vlad Filat, condamnat la 9 ani închisoare.

Advertisement

Citiți și:

Dializa din Moldova “a migrat” din Germania în Cipru

De asemenea a fost pus sechestru şi pe cota parte de 100% din capitalul social al SRL Bass Systems, a cărei valoare constituie 2.950.000 lei. Oficial firma are ca uni asociat pe Onisim Popescu.

Sub sechestru a nimerit şi capitalul social al SRL GMG Production de 10.800.000 lei, deţinut de offshorul Blue Sound Investments Limited. 

Procuratura Anticorupție informează că aplicarea sechestrelor are drept scop evitarea riscului de înstrăinare a mijloacelor bănesti. 

Vladimir Plahotniuc este învinuit de spălare de bani, săvârșită în proporții deosebit de mari, fiind anunțat în căutare internațională și interstatală.Oportunitati