Un nou proprietar la postul de televiziune Pro TV

shadow
Luni, 28.10.2019 06:00   4722
Grupul american AT&T a vândut compania Central European Media Enterprises Ltd. (CME), din care face parte postul de televiziune Pro TV din Moldova, fondului de investiții ceh PPF, într-o tranzacție de 2,1 miliarde dolari

Central European Media Enterprise a anunțat duminică seara că a ajuns la o înțelegere definitivă pentru a fi achiziționat de PPF Group din Cehia, într-o tranzacție de 2,1 miliarde dolari.

Achiziția trebuie să se finalizeze la jumătatea anului 2020

Prețul plătit pentru o acțiune CME, este cu 32% mai mult decât prețul de pe bursă, înainte de anunțul din 25 martie 2019, precum că compania începe un proces de explorare și evaluare a alternativelor strategice potențiale.

„Comitetul special al board-ului, împreună cu consilierii noștri, a condus un proces extins de revizuire a alternativelor, ceea ce a însemnat implicarea mai multor parteneri strategici și financiari. Anunțul de astăzi reafirmă angajamentul nostru în a livra valoare pentru acționari”, a declarat John Billock, președinte al board-ului de directori al CME.

Într-o declarație comună, Michael Del Nin și Christoph Mainusch, co-șefi executivi, au susținut că această tranzacție, "este cea potrivită pentru acționarii noștri și o concluzie satisfăcătoare la una dintre cele mai reușite transformări ale unei companii mass-media de ultimă oră".

Acordul a fost aprobat în unanimitate de Consiliul de administrație al CME, la recomandarea Comitetului special al consiliului.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Publicitate și media  

Advertisement

Oportunitati