Schemă frauduloasă la Ungheni-gaz cu 20 milioane lei prejudicii pentru Moldovagaz

shadow
Vineri, 25.10.2019 21:05   1544
Vineri, 25 octombrie 2019, sub conducerea Procuraturii pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale (PCCOCS) au avut loc percheziții la oficiul Ungheni-gaz și la trei oficii ale altor întreprinderi, precum și la domiciliile și automobilele conducătorilor acestor întreprinderi.

Cele 15 percheziții au avut loc în cadrul unei cauze penale pe faptul implementării unei scheme frauduloase care a provocat prejudicii de peste 20 milioane lei pentru Moldovagaz și întreprinderilor afiliate, potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale.

"Mai exact, factorii de decizie ai acestora au obținut dreptul exclusiv de livrare a utilajului și echipamentelor destinate utilizării în procese de distribuire a combustibilului gazos în adresa Moldovagaz și întreprinderilor afiliate.

Advertisement

De asemenea, aceștia au au obținut favoruri materiale ilicite din majorarea nejustificată a prețului la aceste echipamente", susțin procurorii.

Pentru aceste fapte, legislația prevede pedeapsa cu închisoarea de până la 15 ani.

De notat că Ungheni-gaz SRL este afiliată întreprinderii moldo-ruse Moldovagaz, care deține 100% din capital. Ungheni-gaz distribuie gaze în special în trei raioane, unde deține trei filiale: Ungheni-gaz, Călărași-gaz și Nisporeni-gaz. 

Urmărirea penală continuă, iar PCCOCS va reveni cu detalii odată ce acestea vor deveni disponibile, în limita legii. Perchezițiile au avut loc sub conducerea PCCOCS de comun cu colaboratorii Direcției nr.3 al Inspectoratului Național de Investigații al IGP.Oportunitati