Noul proiect al grupului controlat de Vaja Jhashi

shadow
Vineri, 25.10.2019 05:16   4000
Trans Oil Group, controlat de Vaja Jhashi, are în plan realizarea unui nou proiect în Portul internațional Giurgiulești cu valoarea de 22 milioane de dolari – construcția noii uzine de prelucrare a uleiului.

Despre aceasta a anunțat Vaja Jhashi, conducătorul și acționarul majoritar al grupului, în cadrul unei vizite de lucru la terminalul Trans Oil Group din Portul Giurgiulești a ministrului Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, și a Ambasadorului SUA în Moldova, Dereck J. Hogan.

Ulei în loc de semințe

„Capacitatea acesteia este de 700 tone în 24 de ore, iar construcția se va finaliza către începutul anului 2021. În cadrul proiectului vor fi utilizate cele mai moderne tehnologii, care există în prezent. Noile capacități de producere ale grupului vor permite de majorat volumul exportului producției finite – ulei vegetal, în loc de materie primă – semințe de floarea soarelui”, a declarat Vaja Jhashi.

Citiți și:

Un holding din Moldova a ajuns la o cifră de afaceri de 10 miliarde de lei pe an

Totodată el a anunțat că, în scurt timp, va fi pusă în funcțiune o linie pneumatică independentă pentru grâne cu o lungime de 515 metri și o capacitate de transport de 250 tone pe oră, care va uni ambele terminale ale grupului din port.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Agricultura și vinificația   Transport și turism  

Advertisement

Oportunitati