Noul proiect al grupului controlat de Vaja Jhashi

shadow
Vineri, 25.10.2019 05:16   2865
Trans Oil Group, controlat de Vaja Jhashi, are în plan realizarea unui nou proiect în Portul internaţional Giurgiuleşti cu valoarea de 22 milioane de dolari – construcţia noii uzine de prelucrare a uleiului.

Despre aceasta a anunţat Vaja Jhashi, conducătorul şi acţionarul majoritar al grupului, în cadrul unei vizite de lucru la terminalul Trans Oil Group din Portul Giurgiuleşti a ministrului Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brânzan, şi a Ambasadorului SUA în Moldova, Derek Hogan.

Ulei în loc de seminţe

„Capacitatea acesteia este de 700 tone în 24 de ore, iar construcţia se va finaliza către începutul anului 2021. În cadrul proiectului vor fi utilizate cele mai moderne tehnologii, care există în prezent. Noile capacităţi de producere ale grupului vor permite de majorat volumul exportului producţiei finite – ulei vegetal, în loc de materie primă – seminţe de floarea soarelui”, a declarat Vaja Jhashi.

Citiţi şi:

Un holding din Moldova a ajuns la o cifră de afaceri de 10 miliarde de lei pe an

Totodată el a anunţat că, în scurt timp, va fi pusă în funcţiune o linie pneumatică independentă pentru grâne cu o lungime de 515 metri şi o capacitate de transport de 250 tone pe oră, care va uni ambele terminale ale grupului din port.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Agricultura și vinificația   Transport și turism  

Advertisement

Oportunitati