Vor fi sau nu naționalizate Tutun-CTC și Gările Auto

shadow
Miercuri, 23.10.2019 09:22   1375
Privatizarea companiei Tutun-CTC şi concesionarea întreprinderii de stat Gările și Stațiile Auto s-a făcut pripit şi cu grave încălcări, constată Comisia parlamentară de anchetă pentru analiza privatizărilor și concesionărilor din perioada 2013-2019.

În cadrul ședinței din 22 octombrie a comisiei, au fost invitați și audiați reprezentanți Agenției Proprietății Publice (APP) - Maria Șendilă, Șef Direcție și Dorina Cebotarean, Șef Direcție, secretar al Comisiei de privatizare Tutun CTC – care nu s-a prezentat la ședință, precum și Iurie Moroz - administrator la SRL Gările Auto Moderne, Iurie Ușurelu, fost secretar de stat şi președintele Consiliului Tutun CTC în perioada 2016-2019.

Agenţia Proprietății Publice spune că totul a fost legal

Iurie Moroz, administrator la Gările Auto Moderne a susţinut că în decurs de un an au fost deja demarate lucrări de modernizare a 7 autogări ce va duce la condiţii mai bune pentru pasageri, cât și pentru transportatori. Totodată el a spus că statul deja încasează mai mulţi bani din activitatea Gărilor Auto.

Curios este că reprezentantul Agenției Proprietății Publice a declarat că decizia de a transmite întreprinderea “Gările și Stațiile Auto” unui investitor privat a fost una corectă. După semnarea contractului de parteneriat public-privat, veniturile care ajungeau la bugetul de stat a crescut de la un milion de lei la cinci milioane de lei.

“Având un profit de patru milioane de lei pe an, pe parcursul a trei ani, maximum ce puteau ei investi erau 15 milioane lei”, a subliniat șefa Direcției Parteneriat Public Privat și Concesiune, Maia Șendilă.

Președintele Comisiei Economie, Buget și Finanțe, Igor Munteanu a întrebat retoric dacă APP cunoștea de unde provin banii pentru investiții.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice  

Advertisement

Oportunitati