Tranzacţii suspecte cu acţiunile uneia dintre cele mai mari cariere de piatră din Moldova

shadow
Miercuri, 23.10.2019 08:00   1717
În cadrul a două tranzacţii ce au avut loc pe 18 şi 21 octombrie, în afara pieței reglementate sau MTF, au fost vândute 75% din acţiunile Cariera Micăuți SA.

Preţul de vânzare a fost de doar 3,05 milioane lei (circa 175.000 de dolari), ceea ce pare a fi un preţ mizer în condiţiile în care această este una dintre cele mai mari cariere de piatră din Moldova.

Lupte pentru Cariera Micăuți

Cine a vândut şi cine a cumpărat nu este deocamdată clar, deaorece pentru controlul acestei companii de un an și ceva se duc lupte crâncene cu implicarea unor deputaţi democraţi. 

Trezeşte semne de întrebare şi faptul că tranzacţiile au avut loc la doar câteva zile după ridicarea de către Colegiul Civil, comercial și de contencios administrativ al Curții de Apel Chișinău, a măsurilor asiguratorii impuse anterior la cererea unor creditori, precum Ex-Stone, care împreună cu alți creditori aveau de recuperat de la Cariera Micăuţi o datorie de peste 54 milioane lei, confirmată şi de prima instanță.

De notat că la începutul acestui an Cariera Micăuți era controlată de de familia Sarî prin intermediul unei companii din Canada, Ontario Inc, 2329083, care deţinea circa 75% din acţiuni.

Din cauza datoriilor uriașe, la începtul acestui an familia Sarî a fost nevoită să vândă Cariera Micăuţi, mai exact cota majoritară de acţiuni, unor firme afiliate la doi deputați democrați.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Litigii comerciale   Construcții și imobiliare  

Advertisement

Oportunitati