Foșt șef de la Moldtelecom, suspectat de călătorii în Dubai pe banii companiei statului

shadow
Marţi, 15.10.2019 09:30   1167
Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), a pornit două cauze penale, pe faptul delapidării averii străine și abuzului de serviciu, comise de persoane publice care gestionau SA Moldtelecom.

Astfel, în anii 2018 – 2019, un angajat al Moldtelecom, fiind și membru al unui partid politic, a folosit ilegal automobilul de serviciu. În acest mod, angajatul companiei a cauzat un prejudiciu în proporții considerabile, iar ca urmare, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 ani, anunță PCCOCS.

În Dubai, pe banii Moldtelecom

Totodată, procurorii au stabilit că factorii de decizie ai Moldtelecom, în primăvara anului 2019, au abuzat de situația de serviciu și, din mijloacele bănești ale întreprinderii, în mod ilegal s-au deplasat și s-au cazat în Dubai, Emiratele Arabe Unite. Prin aceste acțiuni contrare legii, făptașii au cauzat un prejudiciu în sumă totală de peste 120.000 lei și riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 ani.

Advertisement

Aceste cauze penale, intentate de procurorii PCCOCS și investigate de comun cu Inspectoratul Național de Investigații al IGP din cadrul MAI, au fost expediate după competență Procuraturii Anticorupție, în vederea exercitării urmăririi penale în continuare.

Menționăm că o lună în urmă, directorul general al Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Moraru a anunțat că în ultimii 6 ani, Moldtelecom a achitat unei companii cu capital străin aproximativ 110 milioane lei, sau 5.7 milioane de euro pentru servicii practic inexistente.

Totodată, directorul APP îl acuza pe fostul director al Moldtelecom, Dan Mitriuc de utilizarea resurselor companiei în scopuri personale.

„În 2019 a beneficiat de premii neargumentate, fiind în mod artficial majorați indicatorii de performanță a companiei. Acesta a beneficiat de un premiu în mărime de șase salarii medii, adică 250.000 de lei. Totodată, i-a fost majorat salariul de funcție. În realitate, profitul companiei din 2018 a fost mai mic și nu poate fi vorba de performanțe managementului”, susținea directorul APP.

Moldtelecom este cel mai mare operator de telefonie fixă din Moldova, dar cele mai multe venituri sunt asigurate deja din serviciile de internet. 100% din capital este deținut de stat.Oportunitati