O altă bancă din Moldova va fi lichidată

shadow
Sâmbătă, 12.10.2019 01:18   5854
Universalbank, fosta bancă a bancherului negru German Gorbunțov, anunță că se lichidează, iar creditorii mai au termen de două luni pentru a cere plata creanțelor.

Banca a aparținut până în anul 2011 afaceristului Gherman Gorbunțov din Rusia, supranumit și bancherul negru și care a preluat controlul instituției în anul 2008, după ce a fugit din Rusia, ca urmare a unor conflicte cu alți afaceriști.

Citiți și:

„Prima” bancă din Moldova a fost lichidată

La începutul anului 2011, el controla aproape 79% din capitalul băncii, la care era partener de afaceri cu Vaja Jhashi, proprietarul grupului Trans Oil, cu care se cunoștea de mai mult timp.

În vara anului 2011, Gorbunțov a pierdut controlul asupra băncii, din cauza unor datorii față de creditori, dar susținea că ar fi obiectul unui atac de tip raider, organizat de Renato Usatâi, pe atunci o persoană încă puțin cunoscută.

Cota sa de participare de 78,61% din capitalul băncii a ajuns sub controlul firmei MEP Group LTD înregistrată pe Insulile Seychelles, adică era rezidentă al zonei off-shore, ceea ce contravinea prevederilor art.15 din Legea instituțiilor financiare din 21.07.1995, susținea ulterior BNM.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările   TEST PUBLICITATE VIDEO  

Advertisement

Oportunitati