Portalul de știri Unimedia a fost vândut

shadow
Miercuri, 09.10.2019 23:30   3479
Portalul de știri Unimedia.info, unul dintre liderii la capitolul mass-media online din Republica Moldova, a fost vândut. Mai exact s-a schimbat proprietarul firmei Miraza SRL care deţine acest portal.

Astfel în loc de jurnalistul Cristian Jardan, care deţinea 100% din firma Miraza SRL, unic asociat a devenit Olesea Banari.

Valoarea tranzacţiei este secretă, dar Miraza SRL are un capital social de 5.400 de lei.

Cristian Jardan a rămas încă administrator, dar acest lucru este pentru o perioadă scurtă. El a refuzat să comenteze informaţia şi să explice decizia de a vinde firma şi instituţia media.

Noul proprietar, Olesea Banari (Bolboceanu) e soţia omului de afaceri Sergiu Banari şi a lucrat anterior în mass-media, deţinând şi administrând portalul stireazilei.md, popular în anii 2009-2011. Ea nu a răspuns solicitării noastre de a comenta achiziţia.

Advertisement

Menţionăm că Unimedia a fost fondată în 2005 de New Media Grup SRL, deţinută în prezent de Dumitru Ciorici, Tudor Darie, Sergiu Galuşca şi Vasile Galuşca.

În decembrie 2009, postul de televiziune Publika TV, condus la acea vreme de Dumitru Ţîra, şi-a anunţat intenţia de a prelua pachetul majoritar al firmei care administrează Unimedia. Parteneriatul Unimedia-Publika TV n-a durat mult însă, fiind desfăcut trei ani mai târziu după un proces de judecată.

În 2012, portalul Unimedia este transferat companiei Interact Media SRL, fondată de aceeaşi New Media Grup SRL.

La finele anului 2014, Unimedia a anunțat printr-un comunicat de presă că Interact Media SRL și Miraza SRL au semnat un contract de vânzare-cumpărare a portalului de știri Unimedia. Preţul tranzacţiei nu a fost anunţat, deşi s-au vehiculat cifre impresionante.Oportunitati