Portalul de știri Unimedia a fost vândut

shadow
Miercuri, 09.10.2019 23:30   4310
Portalul de știri Unimedia.info, unul dintre liderii la capitolul mass-media online din Republica Moldova, a fost vândut. Mai exact s-a schimbat proprietarul firmei Miraza SRL care deține acest portal.

Astfel în loc de jurnalistul Cristian Jardan, care deținea 100% din firma Miraza SRL, unic asociat a devenit Olesea Banari.

Valoarea tranzacției este secretă, dar Miraza SRL are un capital social de 5.400 de lei.

Cristian Jardan a rămas încă administrator, dar acest lucru este pentru o perioadă scurtă. El a refuzat să comenteze informația și să explice decizia de a vinde firma și instituția media.

Noul proprietar, Olesea Banari (Bolboceanu) e soția omului de afaceri Sergiu Banari și a lucrat anterior în mass-media, deținând și administrând portalul stireazilei.md, popular în anii 2009-2011. Ea nu a răspuns solicitării noastre de a comenta achiziția.

Advertisement

Menționăm că Unimedia a fost fondată în 2005 de New Media Grup SRL, deținută în prezent de Dumitru Ciorici, Tudor Darie, Sergiu Galușca și Vasile Galușca.

În decembrie 2009, postul de televiziune Publika TV, condus la acea vreme de Dumitru Ţîra, și-a anunțat intenția de a prelua pachetul majoritar al firmei care administrează Unimedia. Parteneriatul Unimedia-Publika TV n-a durat mult însă, fiind desfăcut trei ani mai târziu după un proces de judecată.

În 2012, portalul Unimedia este transferat companiei Interact Media SRL, fondată de aceeași New Media Grup SRL.

La finele anului 2014, Unimedia a anunțat printr-un comunicat de presă că Interact Media SRL și Miraza SRL au semnat un contract de vânzare-cumpărare a portalului de știri Unimedia. Prețul tranzacției nu a fost anunțat, deși s-au vehiculat cifre impresionante.



Oportunitati