Unul dintre principalii acționari ai vinăriei Purcari se retrage din capital

shadow
Miercuri, 02.10.2019 14:40   2300
Lorimer Ventures Limited, firma din Cipru, care deține un pachet de 22,6% din capitalul producătorului de vinuri Purcari Wineries, a anunțat că intenționează să înstrăineze acțiunile deținute în capitalul social al companiei printr-un proces de book building accelerat (accelerated book building - ABB), proces care este exceptat de la obligația de a pregăti și publica un prospect sau vreun alt document de ofertă.

“Purcari Wineries Public Company Limited a fost informată de Lorimer Ventures Limited, o filială deținută integral de Emerging Europe Growth Fund II, L.P., administrată de Horizon Capital, care deține 4.539.233 acțiuni în cadrul societății, reprezentând 22,6962% din capitalul social al societății, de intenția Lorimer de a înstrăina toate sau o parte a acțiunilor prin intermediul unui proces de book buliding accelerat, proces care este exceptat de la obligația de a pregăti și publica un prospect sau vreun alt document de ofertă (ABB-ul)”, specifică un anunț publicat de Purcari Wineries la Bursa de Valori din București (BVB).

Brokerul Wood & Company Financial Services va avea rolul de coordinator global și deținător comun al registrului de subscrieri, iar Raiffeisen Bank SA și Raiffeisen Centrobank AG vor avea rolul de deținători comuni ai registrului de subscrieri în legătură cu ABB-ul.

Advertisement

Purcari Wineries este unul dintre cei mai mari producători și exportatori de vinuri din Moldova și România. Compania a înregistrat anul trecut venituri totale de 169 milioane lei românești (circa 41 milioane de dolari), în creștere cu 19%, în timp ce profitul net s-a majorat cu 58%, la 45,6 milioane lei (circa 11 milioane de dolari), potrivit raportului financiar publicat la Bursa de la București.

La începutul anului 2018, Purcari Wineries a început să fie listată la Bursa de la București, fapt ce a atras noi investitori.

Cei mai mari acționari la companie erau până nu demult Victor Bostan, directorul Purcari, care prin firma Amboselt Universal Inc din insulele Virgine Britanice (BVI) deține o cotă de 25,03% și firma Lorimer Ventures Limited (Cipru) cu 22,7%.

Urmează câteva fonduri de investiții: Franklin Templeton Investments (ME) Limited - cu 8,5%, SEB Investment Management AB - 8,45% și Fiera Capital (IOM) Limited - cu 7,94%.Oportunitati