Cine este mandatat de BNM să cumpere valori mobiliare în USD emise de Trezoreria SUA

shadow
Miercuri, 02.10.2019 07:04   984
Pe 28 iunie 2019, Banca Mondială, în cadrul programului de gestionare externă a rezervelor, a încheiat 2 tranzacţii de cumpărare a valorii mobiliare cu valoare nominală de 19 milioane de dolari (344,76 milioane lei), se arată în Situațiile financiare individuale condensate ale BNM, pentru 6 luni incheiate la 30 iunie 2019.

Acelaşi document relevă că "şi Banca Naţională a încheiat 2 tranzacţii de cumpărare a valorii mobiliare cu valoare nominală de 66,5 milioane dolari" (circa 1,21 miliarde lei).

Într-un comentariu pentru Mold-Street.com, BNM explică rostul acestor tranzacţii.

„Banca Mondială este consultantul şi mandatarul Băncii Naționale pentru administrarea unei părţi a activelor externe, limitate la 20% din rezervele valutare, conform Acordului de consultanţă şi management investiţional încheiat între BNM și Banca Mondială. Investiţiile în cadrul acestui program sunt efectuate în valori mobiliare în USD emise de Trezoreria SUA, agenţii guvernamentale şi supranaţionale. 

Tranzacțiile respective încheiate de către Banca Mondială au fost unele ordinare în cadrul Acordului respectiv, încheiate la finele lunii în scopul rebalansării portofoliilor de investiții în concordanță cu noua structură pe instrumente a indicilor utilizați în calitate de benchmark.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati