Cine este mandatat de BNM să cumpere valori mobiliare în USD emise de Trezoreria SUA

shadow
Miercuri, 02.10.2019 07:04   1306
Pe 28 iunie 2019, Banca Mondială, în cadrul programului de gestionare externă a rezervelor, a încheiat 2 tranzacții de cumpărare a valorii mobiliare cu valoare nominală de 19 milioane de dolari (344,76 milioane lei), se arată în Situațiile financiare individuale condensate ale BNM, pentru 6 luni incheiate la 30 iunie 2019.

Același document relevă că "și Banca Națională a încheiat 2 tranzacții de cumpărare a valorii mobiliare cu valoare nominală de 66,5 milioane dolari" (circa 1,21 miliarde lei).

Într-un comentariu pentru Mold-Street.com, BNM explică rostul acestor tranzacții.

„Banca Mondială este consultantul și mandatarul Băncii Naționale pentru administrarea unei părți a activelor externe, limitate la 20% din rezervele valutare, conform Acordului de consultanță și management investițional încheiat între BNM și Banca Mondială. Investițiile în cadrul acestui program sunt efectuate în valori mobiliare în USD emise de Trezoreria SUA, agenții guvernamentale și supranaționale. 

Tranzacțiile respective încheiate de către Banca Mondială au fost unele ordinare în cadrul Acordului respectiv, încheiate la finele lunii în scopul rebalansării portofoliilor de investiții în concordanță cu noua structură pe instrumente a indicilor utilizați în calitate de benchmark.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati