Kaufland și-a deschis ușile la Chișinău

shadow
Joi, 26.09.2019 08:31   10963
Pe 26 septembrie, Kaufland a deschis oficial primele sale două magazine în Republica Moldova. Astfel, locuitorii orașului Chișinău își vor putea face cumpărăturile la magazinele Kaufland, situate în sectorul Botanica, pe strada Decebal 99/2 și în sectorul Ciocana, pe strada Mircea cel Bătrân 25/1.

Gama de produse autohtone pe care Kaufland își propune să o ofere consumatorilor din Republica Moldova va cuprinde pentru început, peste 3200 de articole.

Produse autohtone

Din acestea, rețeaua de magazine va propune 100% sortiment autohton la următoarele categorii: prăjituri și panificație proaspătă, carne de porc, pui congelat, pește proaspăt, mâncare gătită etc.

 ”Astăzi, în tot proiectul Kaufland în Republica Moldova lucrează circa 750 de oameni, care nu sunt doar o echipă de proiect, dar o adevărată familie. Am investit foarte mult și în relația cu furnizorii și producătorii locali. Din start ne-am asumat angajamentul să promovăm pe rafturile magazinelor Kaufland produsele locale, pentru asta am pregătit și un concept de etichetare local: cu inima, drapelul și stema Republicii Moldova. Deschiderea magazinelor Kaufland la Chișinău înseamnă pentru piața locală un pas mare de dezvoltare, dorindu-ne să le oferim cumpărătorilor noștri produse proaspete și de calitate” a declarat  Marco Hößl, CEO Kaufland România și Republica Moldova, în cadrul ceremoniei de deschidere a magazinelor Kaufland. 

Potrivit reprezentanților Kaufland, 6 companii din Republica Moldova au obținut deja certificare europeană. Totodată, 300 de tone de fructe au fost exportate din Republica Moldova în România, în ultimele 3 săptămâni.

”Pentru noi este dovadă că Acordul de Asociere dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, precum și Acordul de Liber Schimb sunt instrumente potrivite pentru a contribui la dezvoltarea Republicii Moldova.

Advertisement

Vreau să subliniez că prezența companiei Kaufland în Republica Moldova este o șansă pentru producătorii locali de a găsi conexiune cu rețele europene de producție și distribuție, de a fi prezenți mai mult pe piața europeană. Compania Kaufland este una dintre cele mai respectate pe piața europeană, care poate asigura această conexiunea, atât de importantă pentru economia Republicii Moldova”, a menționat ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko.

Investiții de 85 de milioane euro

Începând din 2016, Kaufland a investit deja peste 85 de milioane de EURO în dezvoltarea companiei în  Republica Moldova. În planurile de extindere este prevăzută deschiderea a 20 de magazine în întreaga țară și, mai mult, construcția unui centru logistic propriu în decursul următorilor 10 ani.

Ministrul economiei, Vadim Brînzan, a dat asigurări că problemele de ordin birocratic au rămas în trecut, iar investitorii de peste hotare vor avea tot suportul Guvernului în viitoarele proiecte.

”După mai bine de 4 ani de investiții în Republica Moldova, în sfârșit, ați reușit să deschideți aceste magazine. Vreau să vă mulțumesc pentru faptul că fiind aici, ați adus etica de muncă europeană, calitatea europeană și atrageți atenție deosebită producătorilor locali. Din partea ministerului economiei și infrastructurii, vreau să vă asigur că noi facem tot ce este posibil ca să eliminăm obstacolele birocratice, care au fost create pe parcursu timpului, atfel ușurând viața investitorilor. Vom face tot posibilul, împreună cu tot Guvernul pentru ca climatul investițional să se îmbunătățească, să se respecte dreptul la proprietate, competiția să fie loială, iar legea să fie în capul mesei”, a declarat Vadim Brînzan.

Magazine eco

În premieră pentru Republica Moldova, magazinele vor fi dotate cu aparate de reciclare pentru trei tipuri de ambalaje: PET-uri (cu volum de până la 3 litri), sticlă și doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru). Aparatele sunt tip self-service și recompensează clienții care reciclează ambalajele cu un voucher de reducere ce poate fi folosit pentru anumite produse din cadrul promoțiilor din ambele magazine. 

De asemenea, fiecare magazin va fi dotat cu stații de încărcare pentru automobilele electrice și rastele pentru biciclete. 

Magazinele vor fi încălzite printr-un sistem inteligent eco, de recuperare a căldurii de la vitrinele și camerele de frig ale magazinului, economisind astfel resursele naturale și protejând mediul.

Despre Kaufland

Rețeaua de magazine Kaufland, având sediul în Neckarsulm, Germania, este o filială a grupului Schwarz, al patrulea cel mai mare retailer din lume. Kaufland este una dintre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine și mai mult de 150.000 de angajați în opt țări.Oportunitati