BERD ar putea acorda un credit de 40 milioane de dolari grupului Trans Oil

shadow
Marţi, 24.09.2019 04:36   1331
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare anunță despre acordarea unul credit de până la 40 milioane dolari sub forma de participare în instrumentul de împrumut revolving de tip senior asigurat și sindicalizat pentru finanțarea nevoilor de capital circulant ale Trans-Oil Group.

Potrivit BERD, finanțarea capitalului circulant sezonier este asociată cu achiziționarea, păstrarea, procesarea, transportarea bunurilor agricole și vânzările de export.

Creditul face parte dintr-un proiect mai mare estimat la 150 milioane de dolari, iar pentru a aloca suma BERD a efectuat o "analiză a competitivității sectorului de cereale și semințe oleaginoase din Moldova”. Totodată, instituția precizează că costul sarcinii este parțial acoperit de Fondul Special al Acționarilor BERD.

Se preconizează ca proiectul va avea un impact competitiv prin extinderea exporturilor Trans-Oil pe noi piețe externe, dar și prin introducerea bunurilor cu valoare adăugată, cum ar fi uleiul de floarea soarelui organic și cu conținut sporit de acid oleic, în structura de vânzări ale grupului, ceea ce va duce la o mai mare profitabilitate, permițând astfel companiei să devină mai competitivă.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Agricultura și vinificația   Transport și turism  

Advertisement

Oportunitati