Portul Giurgiulești este de vânzare? El ar putea ajunge pe mâinile unui investitor rus, spune Dodon

shadow
Luni, 23.09.2019 08:30   3792
Președintele Igor Dodon susține într-un interviu pentru cotidianul rus Kommersant că proprietarii Portului Internațional Liber Giurgiulești ar fi în căutare de investitori sau parteneri.

"În ceea ce privește portul Giurgiulești, acesta este un proiect complet privat, acolo sunt investitori privați. Știu că ei căutau investitori, căutau parteneri și cred că apariția unui investitor rus acolo în viitorul apropiat este destul de reală", a declarat președintele Igor Dodon pentru kommersant.ru.

Investițiile au scăzut de 4 ori

El nu oferă alte detalii referitor la situația de la Portul Internațional Liber Giurgiulești (PILG) și motivele pentru care Danube Logistics SRL, investitor general și operator al portului ar căuta investitor sau parteneri.

În același timp datele Ministerului Economiei și Infrastructurii atestă o scădere abruptă de circa patru ori a investițiilor în PILG în anii 2017-2018 (1,2-1,3 milioane de dolari pe an), comparativ cu 2016 (5,2 milioane de dolari).

MEI nu oferă o explicație a acestei evoluții, dar precizează până la finele anului 2018 investițiile în PILG ar fi fost de circa 84 milioane de dolari, din care 50,5 milioane de dolari (60% din total) au fost efectuate de Danube Logistics SRL, iar 13,5 milioane dolari (16,1%) - Trans Cargo Terminal SRL (parte a grupului Trans-Oil/Aragvi al milionarului Vaja Jhashi).

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Proprietari și manageri  

Advertisement

Oportunitati