Compania de asigurări Moldasig poate fi vândută

shadow
Vineri, 20.09.2019 05:54   1362
Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a decis încetarea administrării speciale impuse pe 22 iulie 2019 la compania de asigurări Moldasig.

CNPF susține că a luat decizia după "Raportul-sinteză, prezentat de către Administratorul special în cadrul Moldasig SA" și în temeiul legislației în vigoare (Legea privind Comisia Națională a Pieței Financiare, Legea cu privire la asigurări etc).

Amintim că pe 22 iulie 2019, CNPF decidea ”preluarea de către autoritatea de supraveghere în gestiune nemijlocită a acțiunilor suspendate și nou-emise ale ”Moldasig” SA în cuantum de 480.000 unități (79,98%), ...prin exercitarea tuturor drepturilor și obligațiilor acționarului, și instituirea administrării speciale provizorie a Moldasig”.

Moldasig are active de 600 milioane lei 

Decizia Comisiei venea la câteva zile după ședința Consiliului Suprem de Securitate, unde reprezentanții CNPF au prezentat un raport cu privire la situația de pe piață.

După această ședință președintele Igor Dodon a declarat că a fost sistată vânzarea companiei de asigurări Moldasig cu 15 milioane de lei, în timp ce compania are active de 600 de milioane de lei.

"În următoarele zile se planifica vânzarea acestei companii de asigurări, care are active de peste jumătate de miliard de lei. Se încerca înstrăinarea cu 15 milioane de lei. A fost sistată această vânzare și s-a luat decizia ca statul să rămână în continuare proprietar, să reevalueze și să vândă la un preț real de piață", declara șeful statului.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Bursa și tranzacții   Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati