Ce se întâmplă la Moldtelecom. 110 milioane de lei plătiți pentru servicii inexistente

shadow
Joi, 19.09.2019 06:31   3389
În ultimii 6 ani, Moldtelecom a achitat unei companii cu capital străin aproximativ 110 milioane lei sau 5.7 milioane de euro pentru servicii practic inexistente, a anunțat directorul general al Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Moraru.

Eugeniu Moraru a menționat în cadrul unei conferințe de presă că în procesul de auditare a SA Moldtelecom au fost depistate contracte defavorabile pentru interesele economico-financiare ale companiei controlate de stat.

Unde s-au dus 110 milioane lei

Directorul general al APP s-a referit la un Acord semnat în luna aprilie 2013, cu o companie cu capital străin, responsabilă de implementarea și realizarea portabilității numerelor în Republica Moldova.

E vorba de firma NP Base SRL, fondată în anul 2012 de compania Mediafon UAB (SA) din Lituania. În prezent asociați la NP Base sunt Mediafon UAB cu 37% (face parte din MG BALTIC group, controlat de milionarul lituanian Darius Moskus) și Mediafon Services (CY) LTD  din Cipru - cu 63%, care anterior se numea Naraynna Services Limited .

„Întreprinderea Moldtelecom este obligată să achite o plată lunară în mărime de 3 eurocenți, pentru fiecare număr alocat. Astfel, în perioada de valabilitate a Acordului menționat, Moldtelecom deja a achitat către această întreprindere, suma totală de aproximativ 110 milioane lei sau 5.7 milioane euro pentru servicii practic inexistente.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Protecția consumatorilor   Comunicațiile  

Advertisement

Oportunitati