Sechestru pe active de 364 milioane lei ale grupului Șor în dosarul fraudei bancare

shadow
Miercuri, 18.09.2019 15:22   1354
Centrul Naţional Anticorupţie şi procurorii anticorupţie au aplicat sechestre în valoare de circa 364 de milioane de lei în dosarul fraudei bancare şi au ridicat 11 automobile de lux.

Potrivit CNA, sechestrul a fost aplicat prin intermediul Agenţiei de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI). Printre bunurile indisponibilizate sunt active, mijloace financiare, capitaluri sociale etc.

Totodată, în vederea recuperării prejudiciului, cauzat în urma devalizării sistemului financiar-bancar, ARBI a ridicat 11 automobile care aparţin companiilor gestionate de unul din beneficiarii fraudei.

Advertisement

Este vorba despre maşini de lux, inclusiv blindate, marca Mercedes (GL, Maybach), Bentley şi Toyota, pe o parte din ele fiind deja aplicat sechestru, se arată într-un comunicat CNA.

Potrivit unor surse ar fi vorba de active ale unor companii ce au făcut parte din grupul Șor.

Amintim că, de la crearea sa, ARBI a efectuat investigaţii financiare paralele în baza delegaţiilor procurorilor pe un şir de dosare penale care au vizat infracţiuni de corupţie, trafic de persoane, circulaţie ilegală de droguri, evaziune fiscală, delapidări de fonduri etc.

În acest an ARBI a indisponibilizat bunuri în valoare de circa 1,5 miliarde de lei.Oportunitati