Holdingul lui Plahotniuc renunță la frecvența națională pentru Canal 2

shadow
Marţi, 17.09.2019 12:05   1591
Compania Telestar Media SRL afiliată General Media Group și deținătoare a licențelor de emisie a posturilor de televiziune Canal 2 și Canal 3, renunță la frecvența națională pentru Canal 2.

Oleg Cristal, director general al Telestar Media explică decizia prin faptul că atestă în ultimul timp "tot mai multe presiuni asupra televiziunilor noastre, inclusiv a celor afiliate din cadrul General Media Group".

„Îndemnăm guvernul și instituțiile responsabile din domeniul audiovizualului, ca această frecvență națională să fie returnată Societății Române de Televiziune, deținătorul anterior al acestei frecvențe, pentru difuzarea în R.Moldova a TVR Moldova”, se se mai spune într-un comunicat al companiei Telestar Media SRL, , firmă ce are ca fondator și administrator pe Oleg Cristal.

Menționăm că General Media Group Corp. este în continuare cel mai mare grup media din Republica Moldova și deține două posturi de televiziune și două posturi radio: Publika TV și Prime, Publika FM și Muz FM.

Advertisement

Compania fondată în noiembrie 2015, are un capital social de 96.007.268 lei (la fondare era de 42.000.000 lei), deținută integral de Vladimir Plahotniuc. Ea are același sediu: strada Ghioceilor 1 din Chișinău (pe teritoriul complexului Moldexpo), unde se află trustul General Media Group din care fac parte neoficial și alte televiziuni și posturi de radio afiliate.

De exemplu Canal 2 și Canal 3, la care deținător al drepturilor de emisie este Telestar Media SRL.

Amintim că Vladimir Plahotniuc a fondat cele două companii în noiembrie 2015 și deținea inițial patru televiziuni. După modificările, votate la finele lunii martie 2017 în legislație, deținătorii de mai multe licențe de emisie sunt obligați să renunțe la cele în plus, păstrând numai două de același tip (două - TV și două - Radio).

Potrivit datelor Consiliului Audiovizualului în Republica Moldova sunt 66 de posturi TV și 55 posturi radio.

Citiți și:

Vlad Plahotniuc va renunța la două televiziuni Oportunitati