Viorel Morari a fost restabilit în funcția de șef al Procuraturii Anticorupție

shadow
Marţi, 17.09.2019 11:45   1152
Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a semnat Ordinul de restabilire în funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție a lui Viorel Morari.

Potrivit Procuraturii Generale, restabilirea în funcție a avut loc ca urmare a tranzacției de împăcare amiabilă, în rezultatul acțiunii în contencios administrativ.

Prin urmare, din 17 septembrie 2019, interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, exercitat de către Eduard Varzar, încetează de drept.

Advertisement

Viorel Morari a demisionat din funcție la începutul lunii mai, la scurt timp după ce în presă au apărut informații și acuzații grave la adresa sa. Acesta era acuzat, prin intermediul unei scrisori publice adresate mai multor instituții media de la Chișinău, că ar fi fost implicat într-o schemă de deposedare a unei afaceri, dar și de legături cu interlopi.

Viorel Morari a calificat atunci acuzațiile care i s-au adus în scrisorile anonime drept o ingerință în actul justiției și o încercare de intimidare a organului de urmărire penală. Oportunitati