DOC Dosarul lui Plahotniuc în Rusia. Instanța de apel a menținut mandatul de arest

shadow
Joi, 12.09.2019 06:08   3293
Judecătoria orășenească din Moscova (instanță de apel), Federația Rusă, a menținut verdictul judecătoriei Tverskaia, care a emis o lună în urmă mandat de arest pe numele ex-liderului Partidului Democrat din Moldova Vladimir Plahotniuc pe faptul creării unei grupări criminale organizate.

Altfel spus a respins apelul avocatei lui Plahotniuc, Daria Konstantinova care susține că decizia din 5 august 2019 a primei instanțe este una ilegală.

Avocat: este un dosar politic

Potrivit avocatului apărării, acuzațiile aduse lui Plahotniuc cu privire la fapta incriminată nu au fost confirmate de nimic, iar concluziile instanței cu privire la acest lucru au caracter de presupunere.

"Instanța nu a verificat calificarea acțiunilor lui Plahotniuc, iar anchetatorul nu a furnizat dovezi suficiente și convingătoare potrivit cărora acțiunile lui Plahotniuc conțineau elementele crimelor cu care a fost acuzat. Analizând acuzația, avocatul apărării consideră că în cauză nu există dovezi privind implicarea lui Plahotniuc în comiterea infracțiunii, iar în acțiunile sale nu există corpus delicti. De asemenea, instanța nu a ținut cont de lipsa motivelor pentru alegerea unei măsuri preventive sub formă de reținere în privința acuzatului", a declarat avocata, potrivit textului deciziei instanței.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Corupția   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati