S-a aflat de unde provine mirosul neplăcut, dar nu și cine este responsabil de eliminarea lui

shadow
Miercuri, 11.09.2019 16:22   1009
În debutul ședinței guvernului din 11 septembrie, a fost audiat directorul SA Apă-Canal Chișinău, Valeriu Meșca, privind investigarea situației de la Stația de Epurare a Apelor Uzate, care de mai multe zile provoacă un miros neplăcut în capitală.

Directorul Apă-Canal Chișinău nu a reușit însă să aducă un răspuns concludent privind cauzele apariției acestui miros.

Potrivit lui nămolul depozitat pe parcursul mai multor ani, dar și conținutul extrem de toxic, deversat de agenții economici sunt principalele surse ale mirosului insuportabil din capitală. Totodată Valeriu Meșca nu a propus nici soluții clare pentru rezolvarea problemei, pasând o parte din vina către municipalitate.

"Situația nu se va schimba degrabă va asigur, nămolul depozitat nu este problema noastră!”, a declarat Valeriu Meșca 

Premierul Maia Sandu s-a arătat revoltată de răspunsurile directorului și i-a cerut să ofere mai multe date și explicații.

Advertisement

„Dumneavoastră aveți o mare responsabilitate la instituție și nu trebuie să inducem cetățenii în eroare. Trebuie să anunțați procuratura și alte instanțe atunci când vedeți că lucrurile nu se întâmplă așa cum trebuie. Cetățenii cu siguranță nu sunt mulțumiți de răspunsurile pe care le-au primit astăzi și nici nu au de ce să tolereze în continuare această situației”, a declarat premierul Maia Sandu. 

Menționăm că de căteva zile municipiul Chișinău se confruntă cu un miros neplăcut, iar sursa lui așa-și nu a fost depistată. Anterior s-a anunțat că de caz se ocupă și organele de anchetă.Oportunitati