S-a aflat de unde provine mirosul neplăcut, dar nu şi cine este responsabil de eliminarea lui

shadow
Miercuri, 11.09.2019 16:22   819
În debutul ședinței guvernului din 11 septembrie, a fost audiat directorul SA Apă-Canal Chișinău, Valeriu Meșca, privind investigarea situației de la Stația de Epurare a Apelor Uzate, care de mai multe zile provoacă un miros neplăcut în capitală.

Directorul Apă-Canal Chișinău nu a reușit însă să aducă un răspuns concludent privind cauzele apariției acestui miros.

Potrivit lui nămolul depozitat pe parcursul mai multor ani, dar și conținutul extrem de toxic, deversat de agenții economici sunt principalele surse ale mirosului insuportabil din capitală. Totodată Valeriu Meșca nu a propus nici soluții clare pentru rezolvarea problemei, pasând o parte din vina către municipalitate.

"Situaţia nu se va schimba degrabă va asigur, nămolul depozitat nu este problema noastră!”, a declarat Valeriu Meşca 

Premierul Maia Sandu s-a arătat revoltată de răspunsurile directorului şi i-a cerut să ofere mai multe date şi explicaţii.

Advertisement

„Dumneavoastră aveţi o mare responsabilitate la instituţie şi nu trebuie să inducem cetăţenii în eroare. Trebuie să anunţaţi procuratura şi alte instanţe atunci când vedeţi că lucrurile nu se întâmplă aşa cum trebuie. Cetăţenii cu siguranţă nu sunt mulţumiţi de răspunsurile pe care le-au primit astăzi şi nici nu au de ce să tolereze în continuare această situaţiei”, a declarat premierul Maia Sandu. 

Menționăm că de căteva zile municipiul Chișinău se confruntă cu un miros neplăcut, iar sursa lui așa-și nu a fost depistată. Anterior s-a anunțat că de caz se ocupă și organele de anchetă.Oportunitati