Operațiunea Tomograful. Avere de 1,5 milioane lei confiscată

shadow
Miercuri, 04.09.2019 13:22   2180
Fostul șef al secției imagistică și tomografie computerizată de la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală a fost condamnat definitiv, iar prin decizia finală instanța a dispus confiscarea specială în mărime de 1.482.000 de lei, anunță Centrul național Anticorupție.

De asemenea, judecata i-a aplicat o amendă în mărime de 270.000 de lei, încasarea a 1,08 milioane lei prejudiciu în folosul CRDM și privarea de dreptul de a ocupa funcții manageriale pe un termen de 12 ani.

Pentru a asigura repararea prejudiciului, Agenția de recuperare a bunurilor infracționale a CNA (ARBI) a aplicat sechestre în valoare de 7.217.000 de lei care au inclus autoturisme, imobile, conturi bancare și mijloace financiare în numerar. Acțiunile au avut loc în cadrul a două cauze penale, pornite de CNA și procurorii anticorupție, pe abuz de serviciu și îmbogățire ilicită.

Advertisement

Amintim că Silviu Condrea, fostul șef al secției imagistică și tomografie computerizată din cadrul Centrului Republican de Diagnosticare Medicală, a fost reținut pe 30 iulie 2018, în dosarul „Tomograf 1”, în urma unor percheziții.

În 2014, președintele Nicolae Timofti i-a acordat titlul onorific de „Om Emerit”.

Potrivit materialelor cauzei, în perioada ianuarie 2017 – iulie 2018, fostul șef percepea sistematic de la pacienți, inclusiv de la cei asigurați medical, sume de bani care variau între 950 și 5.400 de lei pentru investigații tomografice. Banii nu erau achitați la casieria spitalului, cu excepția unor încasări sporadice pentru investigații mai puțin costisitoare.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate de la domiciliul și casetele metalice, închiriate de către condamnat la băncile comerciale, mijloace bănești în lei, euro și dolari americani în sumă totală de 6.568.982 de lei.Oportunitati