Prețul acțiunilor Moldova Agroindbank mai doboară un record

shadow
Marţi, 03.09.2019 10:07   2748
În cadrul unei tranzacții din 2 septembrie 2019, la Bursa de Valori a Moldovei (BVM) au fost vândute 150 de acțiuni ale Moldova Agroindbank, iar prețul unei acțiuni a aceste bănci a ajuns la nivelul record de 2.623 de lei.

Precedentul record a fost înregistrat la începutul lunii iulie 2019, când prețul unei acțiuni urcase la 2.501 lei pentru o acțiune cu valoarea nominală de 200 lei. Ulterior cotația acțiunilor Moldova Agroindbank (MAIB) a scăzut cu circa 10%, până la 2.250 lei.

Datele de la bursă arată însă că doar în anul 2019, cotația acțiunilor Agroindbank a înregistrat o creștere de peste 20%.

Această evoluție este favorizată atât de rezultatele financiare înregistrate de acestă instituție financiară, cât și de faptul că la Bursa moldovenească sunt puține active lichide scoase la vânzare.

În plus acționarii majoritari de la HEIM Partners Limited încearcă să își majoreze participația sa. În consecință atractivitatea acțiunilor MAIB va crește, stimulând investitorii să investească în acțiunile acestei bănci, susțin experții de pe piață.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Bursa și tranzacții   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati