Tranzacția săptămânii: Un gigant IT a preluat 51% din capitalul Bass Systems din Moldova

shadow
Duminică, 01.09.2019 08:01   11996
Grupul tehnologic S&T AG din Austria, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii și soluții IT în Europa Centrală și de Est a achiziționat o cotă de 51% din capitalul firmei Bass Systems SRL din Moldova.

Tranzacția a fost efectuată pe 28 august 2019 și anunțată de Bursa din Taiwan, ca parte a unei operațiuni a producătorului de calculatoare industriale Hua Han, ce face parte din gigantul Foxconn Technology Group. Ultimul este acționar majoritar al grupului Ennoconn, ce deține peste 26% din capitalul S&T AG din Austria.

5,74 milioane de euro pentru o cotă de 51%

Potrivit presei din Taiwan valoarea totală a tranzacției este de 5.739.000 euro pentru o participație de 51% la capitalul social al Bass Systems SRL din Moldova.

Totodată este specificat că S&T AG au cumpărat participația de la o persoană fizică și nu de la o companie. Cine este această persoană fizică nu este specificat.

Menționăm că ultimele date de la Agenția Servicii Publice arată că la începutul lunii august 2019, Bass Systems SRL avea un capital social de 2,95 milioane lei deținut de Assentis Holdings Limited din Cipru cu 72% și Onisim Popescu cu 28% și care este și administratorul Bass Systems.

Potrivit unor surse în spatele Assentis Holdings Limited ar fi stat persoane apropiate de Partidul Democrat din Moldova și fostul lider Vladimir Plahotniuc.

Citiți și:

Moldova “adigitală” sau de ce investițiile în IT nu contribuie la digitalizarea serviciilor publice

Deocamdată nici compania austriacă și nici cea din Moldova nu au publicat sau comentat nimic despre această tranzacție.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Tehnologii informaționale   Achiziții publice și licitații  

Advertisement

Oportunitati