O nouă fabrică a gigantului german Dräxlmaier la Cahul

shadow
Marţi, 27.08.2019 11:44   1336
O nouă fabrică a companiei Dräxlmaier, a fost deschisă pe 25 august 2019, în subzona Cahul din cadrul Zonei Economice Libere Bălți și este cea mai modernă a gigantului german de automotive.

Proiectul investițional în valoare de circa 30 milioane de euro a fost lansat în anul 2017 și prevede crearea a circa 1.500 locuri de muncă. 

Citiți și: 

ZEL Bălți devine treptat ”oaza industrială” a Republicii Moldova

„Suntem mândri să contribuim la consolidarea centrului economic din regiune investind în noua fabrică din Cahul. Cu acest pas, putem demonstra încă o dată angajamentul nostru sustenabil în Moldova”, a declarat Răzvan-Laurențiu Stoica, administratorul fabricii din Cahul. 

Kai Mussman, şef de operațiuni pentru Europa de Est a gigantului german, a apreciat buna cooperare cu autoritățile Republicii Moldova.

Advertisement

„Datorită experienței pozitive pe care o avem în Moldova în ultimii 12 ani, ne-a permis ca noi să ne extindem în sudul țării și să ne promovăm afacerea. Pe aproximativ 17.000 de metri, mai mult de 500 de angajați sunt acum în măsură să producă cablaje electrice de înaltă calitate pentru producătorii de automobile. Numărul angajaților va crește în următorii ani, ceea ce ne va permite să realizăm şi alte proiecte”, a declarat Mussman.

Fabrica din Cahul este cea mai modernă fabrică a grupului Dräxlmaier – investiții considerabile s-au făcut pentru dezvoltarea infrastructurii și utilităților publice. În acest scop și Guvernul Republicii Moldova a venit cu o contribuție de circa 20 milioane de lei.

Astfel, a fost dezvoltat sistemului energetic, rețele de asigurare cu apă, canalizare, liniile de iluminare externă, drumul de acces și parcarea. De asemenea, clădirea a fost conectată la rețeaua de gaze naturale, pentru a crea angajaților condiții bune de lucru.  

În Moldova, compania Dräxlmaier a venit în 2007, când a deschis prima hală de producere în cadrul Zonei Economice Libere Bălţi.

Valoarea totală a investițiilor realizate de către Dräxlmaier Group în cadrul Zonei Economice Libere Bălți constituie circa 100 milioane dolari. Valoarea vânzărilor nete a producției industriale în anul 2018 a constituit 4,5 miliarde lei. Până în prezent, Dräxlmaier a creat în Republica Moldova în total peste 6.000 locuri noi de muncă.Oportunitati