A plătit amenzi de 30 miliarde de euro, iar acum schimbă logo-ul

shadow
Sâmbătă, 24.08.2019 13:30   1571
Grupul german Volkswagen (VW) unul dintre cei mai mari producători de automobile din lume schimbă actualul logo, introdus în 2007 cu o nouă variantă.

Schimbarea vine după scandalul diesel în urma căruia VW a plătit 30 de miliarde de euro, și după pierderea de imagine asociată cu acesta.

Astfel logo-ul nou ar trebui să simbolizeze ”noul” grup Volkswagen - o companie care nu-și mai înșală clienții și care vrea să-i ia în serios. Un grup care nu vrea să fie numărul unu cu orice preț, ci pune deasupra intereselor sale prioritatea pentru mediu, scrie cotidianul german Handelsblatt, citat de hotnews.ro.

De asemenea, noul logo va marca și intrarea Grupului VW în zona de mobilitate electrică. Noul logo va ”decora” vehiculele primei generații electrice, în special ID3, omologul electric al Golfului. Mașina va fi prezentată la IAA din Frankfurt de peste trei săptămâni.

"Volkswagen suferă cea mai consistentă schimbare din istoria sa", a declarat, joi, directorul de vânzări al VW, Jürgen Stackmann, în cadrul unei conferințe de presă de la Wolfsburg.

Advertisement

Noua flotă electrică și noua identitate a mărcii, inclusiv logo-ul companiei, vor avea o pondere semnificativă în acest sens.

Volkswagen dorește să devină liderul pieței mondiale în electromobilitate până în 2025. La mijlocul deceniului următor, un milion de vehicule electrice ar urma să fie vândute anual, conform planurilor VW.

În același timp, întreaga producție urmează să fie schimbată, astfel încât compania să își producă mașini cu emisii zero până în 2050, cel târziu. Această nouă abordare ar trebui să facă uitat scandalul diesel, spun reprezentanții companiei.

La începutul anilor 2030, va intra pe piață ultimul motor cu combustie internă produs la Volkswagen și care în jurul anului 2050 ar trebui să dispară de pe șosele, potrivit calculelor oficialilor germani. „Este un pariu riscant”, spune Stefan Bratzel, profesor al Centrului de Management Automotive (CAM) din cadrul Universității de Științe Aplicate din Bergisch Gladbach.

Noul logo ar trebui să fie mai simplu și mai ușor de reținut decât cel folosit în prezent. Logo-ul VW anterior a fost creat tridimensional, în timp ce noul logo este bidimensional. Aspectul general arată mai suplu, sugerând tinerețe și modernism.

Conform estimărilor circa 70.000 de logo-uri trebuie schimbate, compania având sedii sau dealeri în foarte multe state, unde logo-urile mărcii vor trebui înlocuite treptat. Nu se cunoaște costul total al acestei operațiuni, dar oficialii vorbesc de un buget anual de marketing de câteva miliarde de euro.

În Europa operațiunea va începe în septembrie, apoi va urma în octombrie înlocuirea logo-ului în China, iar anul viitor cele două Americi.

"Schimbarea completă a noului logo va fi finalizată până la mijlocul anului viitor", a adăugat Sengpiehl. Volkswagen este optimist că noua imagine a mărcii va contribui la refacerea încrederii în companie.

Directorul general al grupului, Herbert Diess, a recunoscut în urmă cu câteva săptămâni că afacerea diesel încă afectează imaginea și reputația firmei, după 4 ani de la izbucnirea scandalului.Oportunitati