Rezilierea contractului de concesiune a Aeroportului ar putea fi favorabilă unor afacerişti ruşi

shadow
Joi, 22.08.2019 08:23   1818
Președintele Igor Dodon a convocat de urgență Consiliul Suprem de Securitate (CSS), în legătură cu schimbarea acţionarului majoritar al companiei Avia Invest, concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău.

„Cer Ministerului Economiei și Infrastructurii și tuturor instituțiilor statului să pregătească informația aferenta acestei tranzacții, prin intermediul căreia compania vinovată de fărădelegile admise la aeroport, inclusiv contrabanda și evadarea din țară a unor criminali, a fost vândută, iar dreptul de concesionare pe încă 43 de ani a trecut la o altă companie”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Un grup de escroci

Șeful statului a adăugat că CSS va discuta „riscurile aferente acestei tranzacții și soluțiile pentru readucerea aeroportului în gestionarea statului”.

„Organele de drept vor prezenta informația privind investigarea circumstanțelor concesionării aeroportului unui grup de escroci, iar Ministerul Economiei și Infrastructurii urmează să informeze CSS și societatea despre modul în care Avia Invest și-a respectat obligațiunile contractuale”.

Amintim că luni, 19 august, s-a anunţat că baronul Nathaniel Philip Victor James Rothschild din Marea Britanie, a devenit noul beneficiar final al firmei Avia Invest SRL prin intermediul offshorului NR Investments Limited din Guernsey.

Mai adăugăm că ţinând cont de contextul în care Nathaniel Rothschild a preluat cota de 95% din Avia Invest SRL, apoi cel mai probabil că el este un intermediar pentru următoarea operaţiune şi în scurt timp concesionara Aeroportului Internaţional Chişinău ar putea ajunge pe alte mâini.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Transport și turism  

Advertisement

Oportunitati