Transgaz a alocat 13,4 milioane de euro pentru realizarea conductei Ungheni-Chișinău

shadow
Marţi, 20.08.2019 06:03   1009
Societatea Transgaz din România a aprobat majorarea capitalului social al subsidiarei sale Eurotransgaz din Chișinău cu suma de 13.409.643 euro, în vederea majorării cu aceeași sumă a capitalului social al întreprinderii Vestmoldtransgaz, privatizată în anul 2018.

Suma este necesară pentru implementarea proiectului investițional de construcție a conductei de transport gaze naturale Ungheni-Chișinău, se arată în raportul financiar al Transgaz, pentru primul semestru din 2019.

Compania mai anunță că este garantor în contractul de împrumut încheiat în data de 24 ianuarie 2019 între Banca Europeană de Investiții și Eurotransgaz, în valoare de 38 milioane euro, în scopul finanțării constructiei de către Vestmoldtransgaz SRL a conductei de transport gaze naturale Ungheni-Chișinău.

De notat că Transgaz prin intermediul subisdiarei sale Eurotransgaz din Moldova s-a angajat să construiască în decurs de doi ani un gazoduct între Ungheni și Chișinău, precum și a instalațiilor necesare operării acestei conducte. 

Startul construcției a întârziat și acum nu este clar când acest gazoduct ar putea fi funcțional și va permite livrarea de gaze din România.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Construcții și imobiliare  

Advertisement

Oportunitati