Kazahstanul refuză să coopereze cu instanțele din SUA în cazul Ascom

shadow
Marţi, 20.08.2019 08:07   1147
Curtea pentru Districtul Columbia din SUA a respins pentru a doua oară moțiunea Kazahstanului cu privire la oprirea altor dezvăluiri în cazul intentat de miliardarul Anatol Stati și părțile (familia și companiile sale) contra Kazahstanului, notând că instanța nu va mai tolera alte blocaje din partea acestei ţări asupra eforturilor de descoperire a activelor.

Avocaţii lui Stati și părțile au anunţat că sunt în căutarea bunurilor din SUA ale Kazahstanului ca rezultat al refuzului din partea autorităţilor kazahe de a achita despăgubiri de 535 milioane de dolari, în urma unei decizii finale.

Kazahstanul refuză să execute deciziile instanţelor

Pe 13 august 2019, la o audirerea ultimelor eforturi din partea Kazahstanului de a opri căutarea şi identificarea activelor, curtea a observat că Kazahstanul ”a luat o poziție care, pur și simplu, nu se conformează cu așteptările Curții”.

Citiți și:

Active petroliere de 5,2 miliarde de dolari ale Kazahstanului, rămân blocate la cererea lui Stati

Notând faptul că curtea are ”o întreagă armură de măsurii și sancțiuni valabile” dacă va fi necesar, instanţa a indicat că nu va mai tolera refuzul Kazahstanului pentru a furniza datele necesare.

Cât despre cererea Kazahstanului ca instanța să înceteze a mai căuta şi urmări activele kazahe din SUA și alte state ce pot fi folosite pentru plata despăgubirilor decise deja de instanţe, curtea a declarat că ”pur și simplu, nu există o autoritate pentru aceasta”.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Litigii comerciale  

Advertisement

Oportunitati